Tekonurmet uhkaavat Allsvenskanin tasoa – tähtipelaajat karttavat alustaa

© Kuva: Juha Tamminen
Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Kausi 2015 tulee olemaan historiallinen Ruotsin pääsarjassa Allsvenskanissa, sillä ensi kertaa valtaosa otteluista pelataan tekonurmella. Suuntaus ei kuitenkaan miellytä lainkaan ruotsalaisia tähtipelaajia.

Malmön Marcus Rosenberg – Allsvenskanin kenties suurin tähtipelaaja – avasi pelin jo kauden avaustilaisuudessa ja ei vedä sanojaan lainkaan takaisin.

– Katastrofi! Oikeaa jalkapalloa pelataan luonnonnurmella. Niin tehdään Euroopassa, joten miksi me emme tekisi samoin, ihmettelee Rosenberg Aftonbladetin mukaan.

Aftonbladet löi lisää vettä myllyyn kysymällä samasta asiasta muutamalta ulkomailla pelaavalta ruotsalaispelaajalta ja tuomio oli yksimielisen tyly.

– Minusta tämä on paskaa. En sulje pois paluuta kotiin ja Allsvenskaniin, mutta juuri nyt se tuntuu kovin kaukaiselta kaikkien tekonurmien myötä. Ei se suoranaisesti heti innosta…, Panathinaikos-hyökkääjä Marcus Berg muotoili.

– Heti kun tekonurmi tulee puheeksi ulkomailla, kaikki sanovat inhoavansa sitä. Se ei ehdottomasti ole asia, joka saa pelaajia tulemaan Ruotsiin, säesti Olympiakosissa pelaava Jimmy Durmaz.

Kovin innostunut ei ole myöskään Mainzissa pelaava Pierre Bengtsson kuullessaan kahdeksan Allsvenskanin 15 stadionista olevan tekonurmikenttiä, joskin hänen suhtautumisensa oli hiukan käytännönläheisempää.

– Oho… tämä on ihan uskomatonta. Tulee olemaan todella vaikeaa kaikille pelaajille vaihtaa alustaa viikosta toiseen. Sen täytyy myös tuntua kehossa älyttömästi, Bengtsson arveli.

Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!