Barca-ikoni jatkaa uraansa Qatarissa: ”Urani ei olisi voinut olla parempi”

© Kuva: Getty Images

Barcelonan akatemiasta ponnahtanut ja koko ammattilaisuransa seurassa pelannut Xavi, 35, kertoi torstaina lehdistötilaisuudessa odotetusti lähtevänsä FC Barcelonasta tämän kauden jälkeen.

– Haluan ilmoittaa, että lähden Barcasta tämän kauden päätteeksi. Päätös on lopullinen ja vaikea, Xavi kommentoi.

Xavi kuitenkin jatkaa uraansa vielä Qatarissa Al Saddin joukkueessa. Hän sai myös Barcelonalta jatkotarjouksen, mihin ei tarttunut.

– Olen erittäin onnellinen. Minulla ei olisi voinut olla parempaa uraa seurassa, 11-vuotiaana seuran akatemiaan tullut pelaaja kommentoi.

Aiemmin ehdottomana runkomiehenä ollut keskikenttämies on tälläkin kaudella esiintynyt jo 41 kertaa seuran paidassa, mutta on suureksi osaksi päässyt kentälle vasta vaihtomiehenä.

Hän on voittanut Barcelonan kanssa kolmesti Mestarien liigan, kahdeksan kertaa liigamestaruuden ja kahdesti Espanjan cupin. Espanjan maajoukkueessa mies on juhlinut kahta EM-kultaa ja yhtä maailmanmestaruutta.

Xavi ja Barcelona ovat varmistaneet Espanjan mestaruuden jo tällä kaudella ja seura on edennyt myös Mestarien liigan (6.6.) ja Espanjan cupin (30.5.) finaaleihin

 

(Päivitys 21.5. klo 14.44: Lisätty tieto siitä, että Xavi jatkaa uraansa Qatarissa.)