Lähes sata peliä meni liigauran avausmaaliin: ”Luulen koulukiusaamisen nyt loppuvan”

© Kuva: Juha Tamminen

Liki sata ottelua siihen meni, kunnes Henri Toivomäki iski liigauransa ensimmäisen maalin, kun FC Lahti otti keskiviikkona kauden ensimmäisen vierasvoittonsa KuPS:n kaaduttua selvin 3-0 lukemin.

Lahti siirti Toivomäen maalilla ottelussa 1-0-johtoon puolen tunnin pelin jälkeen. Xhevdet Gela osui kulmapotkun jälkitilanteesta ylärimaan, jonka paluupallosta Toivomäki niittasi pallon tyhjään maaliin.

Osuma syntyi Toivomäen uran 97. Veikkausliiga-ottelussa.
– Luulen, että nyt se koulukiusaaminen kopissa loppuu, FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas nauroi seuran verkkosivujen mukaan.

– Odotan innolla sitä kakkua, jonka Toivomäki tuo koppiin huomenna. Sen pitää olla maaginen, koska siihen meni melkein sata peliä, ”Toke” jatkoi.

Muut maalit ottelun lopussa

Matheus Alves iski 78. minuutilla FC Lahden toisen maalin rangaistuspilkulta Babacar Diallon kaadettua boksiin juosseen Drilon Shalan. Gela viimeisteli kymmenen minuuttia myöhemmin ottelun loppulukemat 3-0 Petri Pasasen loistavasta poikkisyötöstä.

FC Lahdelle voitto oli toinen tällä kaudella. Joukkue oli Korkeakunnaksen mukaan ilmiselvästi suuttunut ja sisuuntunut edellisestä RoPS-tappiosta.

– Tämä oli poikien voitto. Urani yksi helpoimmista joukkueen sytyttämisistä. Sen verran motivoitunut joukkue tänään oli ennen peliä. Johtajia oli niin kopissa kuin kuin kentälläkin tänään, Korkeakunnas jatkoi.

– Ajattelimme, että jos pystymme pitämään SJK:n nollilla, niin silloin pystymme KuPSinkin. Hyvä puolustus- ja maalivahtipelaaminen antoi mahdollisuuden voittaa.