HJK:n Markus Heikkisellä riitti töitä puolustuspäässä sunnuntaina, kun hallitseva Suomen mestari pelasi maalittoman tasapelin FC Lahden vieraana.

Lahti oli vastoin odotuksia ottelun hallitseva osapuoli. ”Kuhnureilla” oli useita huippupaikkoja iskeä maali, mutta joka kerta HJK:n puolustus tai maalivahti Daniel Örlund ehtivät estämään kotijoukkueen aikeet.

Ylen haastateltavaksi ottelun jälkeen saapunut Markus Heikkinen oli tuttuun tapaansa vaisu kommenteissaan. Toimittaja totesi HJK:n kapteenilla riittäneen töitä oman maalin edustalla, mutta ”Mako” ei itse ollut tämän kanssa täysin samoilla linjoilla.

– En nyt tiedä oliko siellä kiirettä. Aika paljon pelattiin keskikentällä. Ihan perus jalkapallopeli, muutama paha tilanne, Heikkinen sanoi Ylelle.

Ensimmäisellä jaksolla peli oli tasaista, toisella puolikkaalla Lahti sen sijaan nousi hallitsevaksi joukkueeksi. Heikkinen oli tästä asiasta samaa mieltä.

– Ehkä eka jakso oli meiltä vähän arempi. Tokalla jaksolla emme oikein päässeet pelaamaan omaa peliä. Lahti oli tutun agressiivinen ja tehokas.

Lahti sai toisella jaksolla epäsuoran vapaapotkun aivan HJK:n maalin edestä, kun Klubin Roni Peiposen katsottiin palauttaneen pallo syötöllä maalivahti Örlundille. Klubin onni oli, että Markus Joenmäen kuti suuntautui Valtteri Morenin kautta yli maalin.

– Olihan tuossa tuo vapari kahdesta metristä. Ehkä siihen nähden pitää olla tyytyväinen (tulokseen), Heikkinen totesi.

HJK säilytti sunnuntain ottelun tuloksesta huolimatta paikkansa Veikkausliigan kärjessä. Klubi on kerännyt 14 pelaamastaan ottelusta 29 pistettä, sarjan kakkoseksi sunnuntain 1-0-voitolla SJK:sta noussut RoPS on puolestaan kaksi ottelua helsinkiläisiä vähemmän pelanneena saanut kasaan 24 pistettä.