Huuhkajien Markus Halsti: ”Unkarin kaataa erittäin mielellään!”

© Kuva: Juha Tamminen

Yhdysvaltoihin täksi kaudeksi siirtynyt Huuhkajien Markus Halsti on päässyt tositoimiin rapakon takana vasta viime viikkoina. Malmön Washingtoniksi vaihtanut Halsti loukkasi jo aikaisin talvella polvensa ja on pystynyt pelaamaan vasta kolmessa pelissä MLS-liigaa.

– Sivuside repesi helmikuun alussa Dallasissa, mikä ei ollut lainkaan sellainen alku, jota olisin toivonut. Jalkaa kuntoutettiin 13 viikkoa, ja kolme viikkoa sitten tein debyytin. Suurin kokemus joukkueesta on lääkäreiden tasosta, ja se asia on hoidettu hyvin. Heti ensimmäisessä pelissä pelasin 80 minuuttia. Amerikassahan tilastointi on kuin tiedettä, ja siinä pelissä juoksin heti 12 kilometriä, eli ihan hyvässä kunnossa pysyin. Edellinen kunnon ottelu oli ollut joulukuun yhdeksäs päivä, kertoo kaksi viimeisintä peliään kokonaan pelannut Halsti.

Halsti pelasi viimeiset minuutit nihkeässä Viro-tappiossa tiistaina. Tuolloin pelipaikkana oli toppari, mutta Malmössä ja DC Unitedissa Halstin paikka on ollut keskikentällä. Jos käsky käy huomenna kentälle, ei Halstille ole merkitystä, millä paikalla hän pelaa.

– Nyt haluan vain pelata! Unkarin kaataisi erittäin mielellään! Viime peli tuntui siltä, että se oli tasaista vääntöä. Heillä ei ollut tuhannen taalan paikkoja, ja meillä oli hyviä paikkoja. He käänsivät sen pelin heille, ja nyt yritämme kääntää tämän meille, hän pyörittelee.

Halstille itselleen siunaantui yksi Huuhkajien parhaista maalintekotilanteista, kun Unkari kaatoi Suomen marraskuussa Budapestissa, mutta maali jäi syntymättä.

– Yritin sijoittaa kulmaan, ja tuli huono suoritus. Olisi pitänyt vetää topparina täysillä, mutta yritin sijoittaa takanurkkaan. Ehdin katsoa, että takakulma olisi ollut auki, mutta veto oli niin huono, että puolustaja ehti tulla eteen. Vetoon ei tullut voimaa, hän harmittelee.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.