Suomen U21-maajoukkue isännöi Ruotsia lauantaina pelattavassa Helsingin Pallokentän 100-vuotisjuhlaottelussa.

Suomen Pikkuhuuhkajat isännöi Ruotsia lauantaina Pallokentällä. Ottelu Ruotsia vastaan tuntuu etukäteen erityiseltä.

– Kai Suomi-Ruotsi on aina vähän erilainen juttu. Totta kai haluan voittaa tämän pelin. Aika moni heistä (Ruotsin joukkueesta) pelaa Allsvenskanissa ja olen pelannut heitä vastaan, Ruotsin pääsarjan Åtvidabergissä pelaava Simon Skrabb sanoo.

– On aina juhlallinen tunnelma kun pääsee maajoukkueen mukaan. Antaa erityisen lisäpanoksen kun vastassa on Ruotsi, Vaasan Palloseuran Eero Tamminen komppaa.

Pallokentällä on vuosien varrella viilettänyt toinen toistaan tunnetumpia pelimiehiä. Skrabbille kyseessä on kuitenkin ensimmäinen peli kyseisellä kentällä. Valmistautuminen peliin alkoi keskiviikkona.

– Meillä on ollut vain yhdet treenit. Tarkoitus oli saada jalat liikkeelle reissun jälkeen. Mutta nyt on Ruotsi vastassa ja haluamme voittaa. Ei se ole meille vain harjoituspeli, Skrabb vakuuttaa.

Tamminen pelaa sinivalkoisissa todennäköisesti hyökkääjänä.

– Jos kentälle pääsen, niin yritän olla maalilla. Jos jonkun maalin saisi tehtyä, se olisi kiva. Olen hyökkääjä täällä eli pitää tehdä maaleja, VPS:n mies toteaa.

Suomen ja Ruotsin välinen ottelu pelataan lauantaina klo 15 alkaen. Kyseessä on Helsingin Pallokentän 100-vuotisjuhlaottelu. Peliin on ilmainen sisäänpääsy.

Matti Heikkilä, Espoo