Turun Palloseuran B-poikien joukkueessa pelaava Juhani Pikkarainen siirtyy heinäkuun lopussa itävaltalaisen FC Red Bull Salzburgin akatemiaan. Seuran edustusjoukkue juhlii parhaillaan Itävallan mestaruutta toista kertaa peräjälkeen.

Seurassa on ollut aiemminkin suomalaisväriä. FC Lahtea nykyään edustava Petri Pasanen edusti salzburgilaisia kaudella 2011-2012.

Vuoden 1998 ikäluokkaa oleva Pikkarainen siirtyy Itävaltaan 3+2 –vuotisella sopimuksella.

16-vuotias puolustaja pelasi maaliskuussa elämänsä ensimmäisen maaottelun Suomen paidassa Unkarissa. Kyseessä oli U17-ikäluokan maajoukkue, jossa Pikkarainen herätti Salzburgin kykyjenetsijöiden mielenkiinnon heti.

– Olihan se aika hieno yllätys, kun pelasin Unkarissa kuitenkin vasta ensimmäisen maaotteluni. Päämääränäni on nousta sitten aikanaan Salzburgin ykkösjengiin, se on se päätavoite. Nyt ei ole vielä mitään kiirettä, ja saan kehittää rauhassa myös fyysistä puoltani, Pikkarainen pohtii TPS:n kotisivuilla.

Suurseuran juniori- ja reserviorganisaatiossa on kova kisa. Ryhmistä löytyy useiden eri kansalaisuuksien pelaajia.

– Reservit ja akatemia treenaavat samassa paikassa ja akatemian pelaajat tulevat pääasiassa Itävallasta, mutta myös muista lähiseudun maista, kuten Saksasta, Puolasta, Unkarista ja Kroatiasta. Seura informoi etukäteen tarkkaan omista toimintatavoistaan ja rakenteestaan, ammattimaista toimintaa

Red Bull Salzburg vaatii nuorilta pelaajiltaan, että myös kouluasiat hoidetaan kunnialla. Pikkarainen aikookin käydä aloittamansa lukion loppuun asti.