HJK ei ole kriisissä – ”Olemme vain ihmisiä”

© Kuva: Juha Tamminen

HJK:n avauskokoonpanon vakionimiin kuuluva Erfan Zeneli on vakuuttanut viime aikoina otteillaan. Laitalinkki valittiin Veikkausliigan kesäkuun miehistöön, josta 28-vuotias on kuitenkin varsin vaatimaton Suomifutis-sivuston haastattelussa.

– Olen iloinen siitä, mutta tärkeintä on, että joukkue pelaa kentällä paremmin ja paremmin. On hyvä jos pystyn auttamaan siinä.

HJK:n kaksi viimeistä peliä ovat olleet vaatimattomia, sillä pistepussi on kasvanut vain yhdellä pisteellä, tasapelillä Ilvestä vastaan. Viime ottelussa mestarisuosikki kärsi ruman 3-0 tappion FC Interille Turussa.

– Olen itse katsellut niitä pelejä myöhemmin kotona. Meillä ei ollut niissä mitään hätää ja päästimme tyhmiä maaleja omista virheistämme. Meidän pitää saada paketti takaisin kasaan ja oppia virheistämme, jotta se varmuus tulee.

– Teemme liikaa harhasyöttöjä. Liikettä ei ole tarpeeksi, jota kautta tulisi enemmän syöttövaihtoehtoja, vaan nyt joudumme yrittämään vaikeisiin paikkoihin, Zeneli arvioi.

Zeneli ei ole kuitenkaan huolissaan joukkueensa otteista.

– Kyllä Barcelona ja Real Madridkin häviävät pelejä. Se on ihan normaalia, sillä me kaikki olemme vain ihmisiä.

Zeneli on ollut menneellä kaudella HJK:n parhaita pelaajia ja 17 pelaamassaaan ottelussa laituri on tehnyt viisi ja syöttänyt neljä maalia.

– Aina haluaa enemmän ja enemmän, mutta tähän asti on mennyt ihan ok. Kaikki lähtee kuitenkin joukkueen pelaamisesta. Jos joukkue pelaa hyvin saa itsekin tehoja, ja jos joukkue pelaa huonosti, kaikilla on vaikeaa.

HJK:n seuraava haaste on koko Helsingin pysäyttävä Stadin derby IFK:ta vastaan ensi maanantaina.

– Se on ihan eri fiilis, kun on katsomo täynnä. Molempien fanit laulavat, joka on todella siistiä. Nyt haluamme näyttää tasomme.

– Viime pelissä luulimme, että teemme monta maalia saatuamme aikaisen johtomaalin. Pelimme kuitenkin pysähtyi ja he saivat itseluottamusta. Tällä kertaa molemmat tuntevat toisensa ja uskon, että tulee enemmän maaleja.

Suomen A-maajoukkueessakin esiintyneen laitalinkin mukaan derbyssä ei ole ikinä selvää ennakkosuosikkia.

– Lähdemme myös sillä fiiliksellä, että meillä on vain voitettavaa. Haluamme voittaa helsinkiläisten sydämet.

– Derby on aina derby. Kun Barcelona ja Espanyol kohtaavat tasoero on huima, mutta kun menee kentällä, niin tilanne on ihan eri. Heikompikin haluaa voittaa yhtä paljon. Näissä peleissä asiat ovat mielestäni enemmän kiinni halusta.

Jesse Happonen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.