HJK nousi komeasti tappioasemasta voittoon Mestarien liigan 2. karsintakierroksen ensimmäisessä osaottelussa FK Ventspilsiä vastaan.

Klubi hallitsi ensimmäistä puoliaikaa, mutta ei onnistunut maalinteossa. Lähimpänä oli Atomu Tanaka, joka ei kuitenkaan päässyt ylärimaa pidemmälle. Kotijoukkue piristyi sitten toiselle jaksolle ja tarjosikin pian helsinkiläisille jo shokkihoitoa.

63. minuutin jälkeen Ventspils sai vapaapotkun rangaistusalueen reunalta. Vapaapotku osui muuriin, mutta peliväline jäi vaarallisesti pelattavaksi boksiin. Sieltä pallo löysi tiensä verkkoon flipperin lailla. Maalintekijäksi merkittiin Antons Jemelins.

HJK ei takaiskusta masentunut, vaan lähti metsästämään vierasmaalia. Yhden sijasta osumia syntyikin peräti kolme – ja ottelusarja on maalien myötä käytännössä taputeltu.

Ensiksi Erfan Zeneli sai hankittua vierailijoille rangaistuspotkun noin vartti ennen täyden ajan umpeutumista. Zeneli ampui pallon varmasti vasempaan alakulmaan.

Lisää tuli 86. minuutin kohdalla. Vaihtomies Ousman Jallow katkaisi kotijoukkueen pelinrakentelun ja ampui terävän maanuoliaisen. Jallow ampui maalin siis heti ensimmäisillä kosketuksillaan.

HJK vielä viimeisteli 3-1-loppulukemat lisäajalla. Tanaka ja Zeneli sahasivat kotijoukkueen puolustuksen auki, ja lopulta Tanaka sai myös nimensä maalintekijätilastoihin.

HJK pääsee toiseen osaotteluun todella turvallisista asetelmista. Ventspilsin on tehtävä Töölössä vähintään kolme maalia, jotta se voi nousta taistelemaan jatkopaikasta.

FK Ventspils – HJK 1-3 (0-0)

1-0 Jemeļins (63)
1-1 Zeneli (75)
1-2 Jallow (86)
1-3 Tanaka (90+2)