Kolmen Suomen A-maajoukkuepelaajan seuraa eteni jatkoon Mestarien liigan toiselta karsintakierrokselta.

Jo tiistaina selvisi, että Norjan mestari Molde ja Tanskan mestari FC Midtjylland – ensin mainitun mukana Joona Toivio ja jälkimmäisen Tim Sparv – menivät kolmannelle kierrokselle. Moldelle riitti vieraissa 0-1 -tappio Pyunikia vastaan, sillä se oli voittanut avausottelun 5-0. Midtjylland voitti gibraltarilaisen vastustajan vieraissa 2-0, ja yhteismaalit olivat 3-0. Toivio ja Sparv pelasivat täydet minuutit.

Keskiviikkoilta toi jatkopaikat myös Kasper Hämäläisen ja Paulus Arajuuren edustamalle Lech Poznanille. Hämäläinen pelasi 67 minuuttia, kun Poznan voitti FK Sarajevon 1-0 ja meni jatkoon maalein 3-0. Arajuuri oli vamman takia sivussa.

Eurooppa-liigassa pelaa torstai-iltana useita suomalaispelaajien edustamia seuroja. Kaikkien seurojen tilanne on varsin hyvä.

Teemu Pukin ja Lukas Hradeckyn Bröndby kohtaa kotonaan bulgarialaisen Beroen voitettuaan avausottelun 1-0. Sauli Väisäsen AIK pelaa vieraissa armenialaista Shirakia vastaan. AIK voitti avausottelun kotonaan 2-0. Myös Jarkko Hurmeen Odd pelaa kotonaan irlantilaista Shamrock Roversia vastaan ja lähtee otteluun 2-0 -johtoasemasta. Riku Riskin edustama Rosenborg puolestaan voitti ensimmäisen ottelunsa 1-0 KR Reykjavikia vastaan, ja lähtee kotiotteluunsa illalla hyvistä asetelmista.

Suomalaisseuroja ei ole enää mukana Eurooppa-liigassa.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen