Ghanalaishyökkääjä Jordan Ayewin siirto Lorientista Aston Villaan varmistui eilen illalla. Birminghamilaisseura tiedotti asiasta verkkosivuillaan.

Sky Sports arvioi siirtosumman olevan noin 12 miljoonan punnan (16,8 miljoonaa euroa) luokkaa. Ayew ilmaisi viime viikolla tyytymättömyytensä ranskalaisseuraa kohtaan, jonka hän väitti rahastavan itsestään ylimääräistä.

Ayewin veli André siirtyi aiemmin kesällä pelaamaan Valioliigan Swanseaan. Kaksikon isä taas on legendaarinen hyökkäävä keskikenttäpelaaja – ja yksi kautta aikojen afrikkalaispelaajista – Abédi Pelé.

Viiden vuoden sopimuksen allekirjoittanut Ayew ilmaisi seuran verkkosivuilla olevassa haastattelussa tyytyväisyytensä siirtoon.

– Kun puhuin valmentajalle, tiesin tämän olevan oikea paikka minulle. Hänessä on niin paljon intoa ja päättäväisyyttä jalkapalloa kohtaan, kehuu ghanalainen Tim Sherwoodia.

– Kesti kymmenen sekuntia tehdä päätös siitä, että hän on oikea valmentaja minulle ja Aston Villa on oikea seura minulle. Olen onnellisin mies maailmassa. Tämä on yksi parhaista päivistäni jalkapalloilijana.

Aston Villa paikkailee Ayewin hankinnalla hyökkäyspään vajetta, joka johtuu muun muassa Liverpooliin siirtyneen Christian Benteken jättämästä aukosta.