Suomessa surullisen kuuluisassa kauden 2005 AC Allianssi -joukkueessa esiintynyt ukrainalainen Sergei Omelianovitsh on kuollut Belgiassa vain 37-vuotiaana.

Belgialaisen Sudpresse-lehden mukaan kuolinsyyksi epäillään alkoholimyrkytystä ja hänet löydettiin kuolleena kodistaan tiistaina.

Omelianovitsh oli aikoinaan mukana kotimaisen jalkapallohistorian ehkä erikoisimmassa näytöksessä, missä Allianssi hävisi Hakalle 0-8-lukemin kesällä 2005. Allianssi oli tuolloin belgialaisvalmentajan komennuksessa ja joukkueeseen oli tuotu tukku kyseenalaisen tason pelimiehiä.

Alliansin silloin toimitusjohtaja Oliver Suray paljasti poliisikuulusteluissa vuonna 2006, että yhtä Alliansin ottelua oli manipuloitu vedonlyöntivilpin vuoksi. Seuran silloista kiinalaisomistajaa ei ole vielä tähän päiväänkään mennessä saatu poliisikuulusteluun. Johtopäätökset tästä kaikesta jääköön lukijoille.

Omelianovitsh pelasi pitkän ja suhteellisen menestyksekkään jalkapallouran pääasiassa juuri Belgiassa. Hän edusti mm. tunnettuja Charleroin, Westerloin ja Liegen joukkueita.

Päivitys 23.7.2015 klo 14.35: Muutettu otsikossa ollut ”sopupeli” muotoon ”ottelumanipulaatio”