Sami Hyypiän sopimuksessa FC Zürichiin yksi ”ulkopuolisista” avainhenkilöistä oli entinen FCZ-kapteeni Hannu Tihinen. Sekä seura että Hyypiä olivat yhteydessä Tihiseen ennen päävalmentajaratkaisua.

Nykyään Palloliiton pelaajakehityspäällikkönä toimiva Tihinen toki tunteekin molemmat osapuolet mainiosti. Vuosikymmen toppariparina Hyypiän kanssa Huuhkajissa ja useampi vuosi FCZ:ssa niin pelaajana kuin sittemmin valmennustehtävissä antavat hyvän pohjan.

Pelaajana Tihinen tuntee Hyypiän erinomaisesti.

– Sami on aina keskittynyt. Ja hän tietää tarkalleen mitä haluaa, Tihinen kuvaa Neue Zürcher Zeitungin haastattelussa.

Sveitsissä(kin) elää tiukasti mielikuva suomalaisista kansana, joka ei juuri puhua pukahda ja jonka huumorintaju on erikoislaatuinen. Tätä Tihinen ei täysin allekirjoita etenkään Hyypiän osalta.

– Aiemmin ihmiset Suomessa olivat tosiaankin sentyyppisiä, nyt asiat ovat kuitenkin toisin. Sami oli lisäksi pitkään poissa Suomesta ja on sopeutunut muihin kulttuureihin. Hän puhuu varmasti tarpeeksi, Tihinen heittää.

Tihisen oma huumori tunnetaan Sveitsissä saakka hienovireisestä kuivakkuudestaan. ”Rautavuori” myöntää, että Hyypiän kanssa aaltopituus ei ensi alkuun ollut tässä suhteessa ihan sama.

– Hän on aika erityyppinen. Etenkin alussa hän ei aina ymmärtänyt minun huumoriani. Siinä hän ei kyllä ole ihan ainoa, Tihinen virnistää.