Vahvistus: Huuhkajien päävalmentajaksi ruotsalainen – loppuvuoden valmennusryhmään Huuhkaja-legendoja

© Kuva: Getty Images

Palloliitto vahvistaa tiedotteessaan ruotsalaisvalmentaja Hans Backen, 63, siirtyvän Suomen A-maajoukkueen päävalmentajaksi 1.1.2016 alkaen. Backen sopimus kattaa tulevat MM-karsinnat, ja siinä on optio sitä seuraavista EM-karsinnoista.

Viimeksi kausina 2010-2012 New York Red Bullsissa työskennellyt Backe on päävalmentajaurallaan voittanut kolme Tanskan mestaruutta ja yhden Tanskan cupin. Vuosina 2007-2009 Backe toimi maanmiehensä Sven-Göran Erikssonin apuvalmentajana ensin Manchester Cityssä ja sitten Meksikon maajoukkueessa.

New Yorkissa Backe valmensi muun muassa suomalaista Teemu Tainiota ja Arsenal-legenda Thierry Henrya.

Loppuvuoden päävalmennusvastuun ottaa Mixu Paatelaisen apulaisena toiminut Markku Kanerva. Valmennukseen liittyvät myös Suomen A-maajoukkueessa mittavan uran tehneet Mika Nurmela ja Jonatan Johansson. Lisäksi Antti Niemi jatkaa maalivahtivalmentajana.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.