HJK-topparin oli pakko pelata koko peli – ”Uskomattoman huonoa onnea loukkaantumisten kanssa”

© Kuva: Juha Tamminen

HJK sai edes yhden miehen takaisin kokoonpanoonsa sunnuntaina, kun puolustuslinjaan palasi räväkkäotteinen Gideon Baah. Ghanan taituristakaan ei kuitenkaan ollut pelastajaksi, kun RoPS runnoi loukkaantumiskierteen runteleman HJK:n kentän pintaan Helsingissä 2-0.

– Meillä oli uskomattoman huonoa onnea loukkaantumisten suhteen. En muista ikinä nähneeni tällaista, että joudumme vaihtamaan kolme pelaajaa ensimmäisellä jaksolla loukkaantumisten takia, Baah puisteli päätään SuomiFutis-sivuston haastattelussa.

– Peli oli meillä siihen asti täysin hallussa. Sitten jouduimme tekemään niin monta vaihtoa ja siirtämään pelaajia oudoille pelipaikoille, esimerkiksi [vasemman puolustajan Taye] Taiwon piti tulla pelaamaan minun kanssani keskellä. Kokemattomat nuoret pelaajat hoitivat hommansa ihan hyvin, mutta totta kai tulos on meille surkea, Baah mietti.

Baah itse pelasi viimeksi Krasnodarissa Eurooppa-liigan karsintaa ja palasi siis nyt kuukauden tauon jälkeen.

Kuinka vaikeaa oli pelata heti täydet 90 minuuttia?

– Erittäin vaikeaa. Loukkaantumisen jälkeen olisi hyvä pelata ensin 45 tai 60 minuuttia, mutta kun katsoo penkkiämme tai loukkaantumistilannettamme, minun oli tehtävä tämä joukkueemme hyväksi, se on selvää.

HJK:n edellisestä Veikkausliigavoitosta on jo yli kuukausi, mutta Baah muistuttaa, että mestaruus on silti HJK:lla yhä omissa käsissä. Nyt sen pitää vain alkaa voittaa – ensimmäisenä Seinäjoki ensi keskiviikkona.

– Tällaista elämä on. Joskus vastaan tulee kovia haasteita, mutta niiden yli pitää vaan päästä. Siitä suurissa joukkueissa on kyse.

Pekka Mäntylä, Helsinki
Twitter: @pjmant