Huuhkajien pelaaja muisti taas, miltä voitto tuntuu: ”Siitä on vähän aikaa kulunut”

© Kuva: Kai Lintinen
Veikkausliigassa FC Inter - RoPS! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Fulhamissa pelaava Sakari Mattila pelasi viimeiset kymmenen minuuttia Huuhkajien keskikentällä perjantain voitokkaassa EM-karsintaottelussa.

Mattila korvasi 81. minuutilla nilkkansa loukanneen Berat Sadikin. Yleensä keskikentän pohjalla luutiva Mattila joutui yllätysvaihdon myötä pelaamaan kärjen alapuolella, normaalia hyökkäävämmässä roolissa.

Itse kenttäkomennus ei tullut Mattilalle yllätyksenä. Hän oli etukäteen tietoinen siitä, että saattaisi mennä kentälle Suomen johtaessa peliä. Suomi iski voittomaalin vain kuusi minuuttia ennen Mattilan tulemista kentälle, kun Joel Pohjanpalo ampui pallon vastustamattomasti verkkoon rangaistusalueen sisältä.

– Rive (päävalmentaja Markku Kanerva) tuli sanomaan jo ennen peliä, että jos johdamme, niin voi tulla jonkinlainen rooli siinä topparien edessä. Nyt se tulikin kymppipaikalla. Siinä oli pari äijää jotka piti sulkea pois pelistä. Yritin painaa hommia sen eteen sen kymmenen minuutin ajan, Mattila sanoi SuomiFutis-sivustolle.

Suomen johto-osuman jälkeen joukkue keskitti voimansa puolustamiseen. Mattilan mukaan osuman jälkeen ei tullut ns. hyvän olon tunnetta, jonka takia keskittyminen olisi herpaantunut.

– Totta kai maalin jälkeen tuli huikea fiilis kun tiedosti, mihin aikaan se tuli. Tajusi, että nyt on saumat jäädyttää peli ja keskittyä vain puolustamiseen. Vasta pelin jälkeen tuli se helpotus, että saimme kolme pistettä. Ja ennen kaikkea se sellainen voittamisen fiilis.. siitä on vähän aikaa kulunut, täksi kaudeksi norjalaisesta Aalesundista Englantii siirtynyt Mattila totesi.

Huuhkajat oli hävinnyt ennen perjantain voittoa neljä peliä putkeen kuluvissa EM-karsinnoissa. Suomi nousi voitolla neljänneksi F-lohkossa, ohi Pohjois-Irlannille tappion kokeneen Färsaarten.

Färsaaret saapuu Suomen vieraaksi Helsingin Olympiastadionille jo maanantaina. Suomen on huomattavasti vapautuneempaa pelata, kun alla on voitto. Sekään ei mahdollisuuksia huononna, että joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi vuosi sitten Suomen 3-1-vierasvoittoon.

– Niiden jätkien jotka pelasivat, täytyy palautua hyvin. Matkustamme lauantaina Suomeen ja suuntaamme kaikki ajatukset siihen peliin. Oli todella tärkeää saada voitto tästä pelistä.

Pasi Heikkilä, Pireus

Veikkausliigassa FC Inter - RoPS! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!