Petteri Forsellia kismitti joukkuekaverin ulosajo – ”Minä suutuin”

© Kuva: Juha Tamminen

Respect Suomen Cupin finaalissa FC Interin ja IFK Mariehamnin välillä oli kaikkea mitä katsoja haluaa hyvässä jalkapallo-ottelussa nähdä. Oli draamaa, hienoja maaleja sekä ilon ja pettymyksen kyyneleitä. IFK Mariehamn otti 2-1 voiton, vaikka pelasi vajaalla yli puoliajan verran Duarte Tammilehdon otettua typerän punaisen kortin.

Diego Assisin kaksi maalia toivat saarelaisille seuran historian ensimmäisen cup-voiton, 50 000 euroa palkintorahaa ja paikan europeleihin ensi kaudella. Joukkueen tähtipelaaja Petteri Forsellilla oli voitolle yksinkertainen selitys.

– Me halusimme enemmän.

– Kiva voittaa joukkuepalkinto. Henkilökohtaiset palkinnot unohtuvat paljon helpommin. Tämä on todella iso juttu koko saarelle, Forsell sanoi SuomiFutis-sivustolle ottelun jälkeen.

Valkeakosken Tehtaan kentälle oli saapunut sadoittain IFK-faneja kannustamaan omiaan. Forsell iloitsi myös fanien puolesta.

– He ansaitsevat tämän, koska tulivat tänne asti kannustamaan. Toivon että tällaisia pelejä olisi Suomessa enemmän. Niin kuin näemme, meitä ei tarvitse paljoa olla edes paikalla niin saamme hyvän fiiliksen.

Forsellin pelifiilis oli koetuksella, kun Tammilehto hölmöili itsensä ulos.

– Minä suutuin ”Dunkulle”. Kymmenen sekuntia jaksoin olla vihainen ja sitten tiesin että aion juosta tänään. Tein sen mitä minun piti.

– Sain krampin Dunkun takia. Jouduin juoksemaan niin paljon.

Voitto oli myös Forselin uran komein.

– Se voi olla että pienenä on ollut iloisempi jostain voitosta, mutta tässä oli niin paljon tunnetta mukana. IFK tuntuu minun kotiseuraltani ja fanit arvostavat minua ja minä heitä, joten oli kiva voittaa.

Jesse Happonen, Valkeakoski