Pohjanpalon maalille sateli kehuja Suomen valmennusryhmästä: ”Hieno maali, hyökkäys ja viimeistely”

© Kuva: Juha Tamminen

Ensimmäistä kertaa Suomen jalkapallomaajoukkueen valmennusryhmään perjantain voitokkaassa EM-karsintaottelussa kuulunut Jonatan Johansson jakoi arvostusta voittomaalin laukoneen Joel Pohjanpalon suoritukselle.

Pohjanpalo tykitti Suomen voitto-osuman Kreikkaa vastaan perjantai-iltana pelatun ottelun 75. minuutilla, vain kahdeksan minuuttia sen jälkeen, kun hän oli korvannut Teemu Pukin hyökkäyksessä. Pallo ajautui Alexander Ringin ja Berat Sadikin kautta rangaistusalueen sisällä päivystäneelle ”Jollelle”, joka pyssytti pelivälineen voimalla vasempaan nurkkaan.

Johansson, 40, pyssytti omalla maajoukkueurallaan Suomen paidassa 22 maalia. Entinen kärkimies hehkutti Pohjanpalon viimeistelyn kliinisyyttä ottelun jälkeen.

– Pallo tuli hänelle hiljaa ja pomppivana, siinä on helppo vetää yli maalin. Hän joutui miettimään aika pitkään ennen kuin pallo tuli hänelle, niin siinä oli keskittyminen todella tärkeää. Hän veti sen hienosti maaliin. Se oli hieno maali, hieno hyökkäys ja hieno viimeistely, ”Tintti” sanoi Palloliiton sivuilla.

Kreikka hallitsi perjantain ottelua, mutta Suomen onnistui voittaa sen vahvuuksilla: tiiviillä puolustamisella ja tunnollisella uurastamisella.

– Tiesimme Kreikan tulevan väkevästi ja että heillä on hyvä joukkue ja hyviä pelaajia. Varsinkin molempien jaksojen alussa he tulivat ryminällä, mutta puolustimme hyvin ja lopussa teimme hienon maalin.

Suomen väliaikaisen valmennusryhmän, EM-karsintojen loppuun asti päävalmentajanaa toimivan Markku Kanervan sekä häntä avittavien Johanssonin ja Mika Nurmelan pesti alkoi voitolla. Johanssonin mielestä voitto alla on huomattavasti helpompi lähteä pelaamaan maanantaina, kun Färsaaret vierailee Helsingin Olympiastadionilla.

– Täytyy myöntää, että pelatessani olin paljon rauhallisempi kentällä (kuin penkin puolella), mutta nyt on mahtava fiilis ja se mahtava joukkuehenki mitä pojat näyttivät tänään, tietää hyvää tulevaisuudessa.

Lähde: Palloliiton verkkosivut


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.