Hans Backen linjaus pelitavasta: ”Organisoituminen on ainoa tapa”

© Kuva:
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Hans Backe valotti mediatapaamisessaan periaatteita, joiden mukaan hän aikoo rakentaa Suomen jalkapallomaajoukkueen pelitavan. Hän varoi julistamasta mitään ryhmityksiä tai järjestelmiä ehdottomiksi, mutta tietyissä asioissa hän aikoo olla tiukkana.

– Harjoituksissamme käytetään 80 prosenttia oman pelaamisen läpikäyntiin: Puolustukseen, hyökkäykseen ja erikoistilanteisiin. Oma organisoituminen on ainoa tapa saada tuloksia. Jokaisen pelaajan on tiedettävä, mitä odotan heiltä eri pelipaikoilla, hän sanoi.

Backe otti esimerkin viime vuosikymmenen lopulta, kun Roy Hodgson valmensi A-maajoukkuetta

– Joukkueen hyvä organisointi oli avain kaikkeen. Kaikki pelaajat tiesivät toistensa vahvuudet. Henkisellä puolella on merkitystä sen jälkeen, kun kaikki pelaajat tietävät, mitä minä haluan heiltä.

– Haluan, että meillä on tiedossa oma peruskonsepti, jota toistetaan ennen pelejä. Meidän on myös oltava joustavia, sillä pelaamiseen on tehtävä muutoksia, kun kohdataan vaikkapa Kroatia vieraissa. En nimeä mitään tiettyä systeemiä, sillä en tiedä, keitä kaikkia on käytettävissä ja saatavilla, kun pelaamme, Backe kertoi.

”Ikä ei vaikuta valintoihin”

Backe otti kantaa myös suomalaispelaajien asemaan seurajoukkueissaan.

– Monet pelaajat ovat joukkueissaan penkillä tai eivät mahdu edes kokoonpanoon. Tästä huolimatta pelaaja voi päästä maajoukkueeseen. Mielestäni EM-karsinnat pelanneet pelaajat saivat kelvollisesti minuutteja seuroissaan. Parasta olisi, että pelaajamme pelaisivat säännöllisesti, jotta he olisivat maajoukkueeseen tullessaan hyvässä kunnossa, Backe sanoi.

Backe on luonnollisesti seurannut tiiviisti Allsvenskania, josta hän nosti esiin muutaman suomalaispelaajan.

Jere Uronen kasvaa koko ajan, ja tekee maalejakin. Hän on ollut säännöllisesti maajoukkueessa, joten hän on saanut pelata säännöllisesti myös Helsingborgissa. Kari Arkivuo pelaa jatkuvasti Häckenissä. Simon Skrabb pelaa huonossa joukkueessa (Åtvidaberg), joka putoaa. Toivottavasti jokin muu seura hankkii hänet. Myös Rasmus Schüllerin siirtyminen Häckeniin on hyvä asia. Häckeniä scoutataan paljon, joten seuraava askel hänelle voi olla vaikkapa Hollannin liiga, Backe ruoti.

Backe on valmis antamaan vastuuta jo jonkin aikaa maajoukkuetoiminnasta syrjässäkin olleille pelaajille. Tästä esimerkkinä hän mainitsi Daniel Sjölundin.

– Hän on pelannut jopa parhaan kautensa ikinä. Ikä ei merkitse mitään, vaan tärkeintä on saada tuloksia, sanoi Backe 32-vuotiaasta IFK Norrköpingin pelaajasta.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS