Vuonna 2014 jalkapallouransa päättänyt Carles Puyol on aloittanut uudet tehtävät pelaaja-agenttina.

Pelaajauransa jälkeen Puyol ehti toimia puolisen vuotta Barcelonan urheilutoimenjohtaja Andoni Zubizarretan kakkosmiehenä. Pesti jäi kuitenkin lyhyeksi Puyolin irtisanouduttua Zubizarretan potkujen seurauksena tämän vuoden alussa.

Nyt pakkilegenda on päättänyt hiljaiselonsa ja perustanut pelaaja-agentuurin yhdessä Espanyolin entisen keskikenttäpelaajan Ivan de la Peñan kanssa. Kaksikon lisäksi agenttitoimistossa on mukana lakimies Ramon Sostres.

– Aloitimme uuden bisneksen edustaaksemme pelaajia yhdessä Ivan de la Peñan ja Ramon Sostresin kanssa, Puyol kertoi El Pais -lehdelle.

– Ivan on jalkapallofanaatikko. Hän rakastaa uusien kykyjen löytämistä, ja viettää päivänsä seuraten pelaajia. Hän puhui minulle Neymarista ja [Philippe] Coutinhosta kun he olivat vasta 14-vuotiaita.

Barcelonaa 15 vuotta edustanut puolustaja haluaa auttaa pelaajiaan kokonaisvaltaisesti.

– Tahdon olla ”elämänvalmentaja”, joka auttaa pelaajia ajattelemaan, tekemään päätöksiä ja hallitsemaan tunteensa järkevästi vaikeiden tilanteiden keskellä.

– Tehtäväni tulee olemaan kehittää pelaajia käyttäen kokemustani ja tietämystäni tehden pelaajista ammattimaisempia.

Espanjalaislehti Mundo Deportivon mukaan ensimmäisiksi edustettaviksi on tulossa Barcelonan puolustaja Marc Bartra ja Athletic Bilbaon Aymeric Laporte.