Kommentti: Sami Hyypiän Zürichille tärkeät pisteet, mutta puolustuksen kanssa riittää yhä tekemistä

© Kuva: Getty Images

Sami Hyypiän valmentama FC Zürich otti sunnuntaina voiton todella pitkästä aikaa, kun Lugano kaatui peräpään kamppailussa kiekkonumeroin 5-3.

Jokohan Lugano-pöllytys avaisi perinteikkään joukkueen takalukon? Kyseessä oli nyt Zürichin kauden 16. ottelu, mutta voitto vasta toinen. Tätä ennen ainoa oli tullut vieraissa 9. elokuuta, joten ihme olisi, jos ei jonkin sortin apinaeläin olisi tehnyt tällä välin kotipesäänsä zürichläisten selkäreppuun.

Hyypiälle voitto oli siis Sveitsin liigassa vasta ensimmäinen, Cupissa niitä on tullut kaksi. Toisaalta Hyypiä on ottanut homman tilastojen valossa jollain lailla hallintaansa sen jälkeen, kun Urs Meier oli vetänyt alkukauden totaalisen vihkoon ja pudottanut joukkueen Eurooppa-liigan karsinnoissa.

Hyypiän saadessa joukkueen vastuulleen oli Zürichin saldona 1-2-4, voitot (tai tässä tapauksessa voitto) ensin mainittuna. SH4:n aikakaudelta vastaava tilastolistaus kuuluu 1-6-2.

Eli Hyypiä on saanut Zürichin lopettamaan häviämisen, ja sunnuntaina löytyi jo tehojakin. Sen sijaan puolustuksen tiivistämisessä topparilegendalla riittää edelleen töitä, sillä pari varmalta jo tuntunutta voittoa on kääntynyt lisäajalla tasuriksi.

Selvää on, että myös voittoja kaivataan lisää. Nyt sellainen tuli kolmen tasurin putken jälkeen. Ennen kahden kuukauden talvitaukoa Zürichillä on edessään vielä kaksi peliä.

Niistä 1-2 voittoa, ja Voikkaan kuuluisin mies voi hengähtää tyytyväisenä.

Pekka Mäntylä

 


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.