Hans Backe valitsi apuvalmentajikseen Markku Kanervan sekä Jukka Ikäläisen.

Kokenut Ikäläinen tarttuu innolla uusiin tehtäviin. Huuhkajien valmennusryhmään hän tekee paluun miltei kahden vuosikymmenen jälkeen.

– On tietenkin hienoa ja suuri kunnia, että Hans Backe pyysi minua tähän tehtävään, Ikäläinen sanoo Palloliiton verkkosivuilla.

– Hän otti yhteyttä jo aikaisessa vaiheessa ja kysyi, että kiinnostaisiko minua palata A-maajoukkueen valmennukseen mukaan. Ajatus kypsyi ja innosti – ja nyt tilanne on se, että tammikuussa on hienoa lähteä Backen kanssa A-maajoukkueen vuoden ensimmäiseen tapahtumaan.

 

Aktiiviurallaan kaikkiaan 12 kautta Ruotsin sarjoissa pelannut Ikäläinen pysyi Suomessa pelaajana uskollisena kemiläisseuroille. Kasvattajaseuransa Karihaaran Visan ohella hän edusti Kemin Intoa ja Kemin Palloseuraa.

Valmentajanuransa Ikäläinen aloitti jo kaudella 1988 Kiruna FF:n pelaajavalmentajana. A-maajoukkueen päävalmentajaksi hän nousi 37-vuotiaana vuonna 1994 kakkosvalmentajan paikalta.

Huuhkajia Ikäläinen johti 21 A-maaottelussa ja jatkoi valmennusryhmässä sen jälkeen Richard Möller Nielsenin apuna. Tämän jälkeen Ikäläinen valmensi U21-maajoukkuetta vuodet 1998-99 ennen siirtymistään seurajoukkuevalmennuksen pariin Vaasan Palloseuraan.

VPS:n jälkeen Ikäläinen on valmentanut RoPS:aa ja PS Kemiä kahteenkin otteeseen sekä Ruotsin Allsvenskanissa vanhaa seuraansa Örgryte IS:aa, jossa hän toimi vuoden verran myös urheilutoimenjohtajana.

Lähde: Palloliiton verkkosivut