Zinedine Zidane on osoittautunut suosituimmaksi ehdokkaaksi Real Madridin peräsimeen, jos Rafa Benitez saa lähöpassit.

Valkopaidat hävisivät lauantaina El Clasicon lukemin 0-4. Jo ennen ottelua Benitezin aseman spekuloitiin olleen uhattuna, eikä tulos ainakaan parantanut madridilaissyntyisen luotsin asemaa.

Tänään Marca ehti jo raapustella, että vain kourallinen pelaajista, kenties viisi tai kuusi, olisivat enää Benitezin takana. Zidane, seuralegenda kun on, voisi saada laajemman kannatuksen pelaajistosta. Zidane olisi myös luonnollinen korvaaja, sillä hän valmentaa nyt Castillaa.

– Korvata Benitez? Olen Castillan valmentaja ja Benitez on edustusjoukkueen valmentaja. Asiat ovat oikeilla paikoillaan juuri nyt, kommentoi Zidane AS:n mukaan.

– Juuri nyt olen Castillan kanssa, ja jos jään seuraan, jään Castillan valmentajaksi. Viime kauden lopussa sain sellaisen tunteen, että minulla on vielä jonkin verran matkaa jäljellä ennen kuin nousen edustukseen.

Zidane on nähnyt ykköspestin vaativuuden läheltä, sillä ranskalainen ehti toimia yhden kauden Carlo Ancelottin oikeana kätenä. Zidane saattaa toisaalta myös pohtia sitäkin missä kohtaa ykkösluotsin pesti on järkevä ottaa vastaan.

– Minulla on edelleen pitkä matka kuljettavana. Kukaan manageri ei ole ikinä valmis Real Madridin edustukseen. Menen askel kerrallaan enkä pidä kiirettä. Tärkeintä on olla joka päivä onnellinen sen suhteen mitä teen: lahjani ovat täällä Castillan parissa, Zidane kommentoi.