Tanskalaistoimittaja ylistää Teemu Pukkia – ”Yksi seuran kaikkien aikojen parhaista hankinnoista!”

© Kuva: Pekka Mäntylä

Teemu Pukki on ehtinyt kasvattaa runsaan vuoden aikana Tanskan Bröndbyssä itselleen pienoisen kulttimaineen. Fanit laulavat suomalaisen nimeä, ja myös media osaa arvostaa maaleja.

– Hän on ollut loistava. Sanoisin, että jopa yksi seuran kaikkien aikojen parhaista hankinnoista, pamauttaa tanskalaisen TV2:n urheilutoimittaja Thomas Sønnichsen.

Se on paljon sanottu – onhan Tanskan kymmenkertainen mestari perustettu jo vuonna 1964.

– Suomalaiset voivat olla hänestä ylpeitä, Sønnichsen totesi SuomiFutis-sivustolle sunnuntaina Bröndbyn ja FC Kööpenhaminan derbyn tauolla.

Huuhkaja-fanit eivät ole aina olleet ihan yhtä vakuuttuneita Pukin kyvyistä. Sønnichsen on tästä tiedosta yllättynyt.

– Hän on täällä erittäin suosittu. Hänellä on hyvä asenne kentällä ja sen ulkopuolella. Fanit rakastavat häntä, ja hän on mukava myös medialle. On helppo hymyillä kun on tehnyt maalin, mutta hän on ystävällinen toimittajille silloinkin, jos maaleja ei ole tullut.

Pukki on iskenyt tällä kaudella 15 liigapeliin seitsemän täysosumaa, ja Eurooppa-liigan karsinnoissakin verkko heilui kolmesti. Tanskalaisreportteri uskoo, että joukkueen kokeneen kapteenin Thomas Kahlenbergin paluu pitkän loukkaantumisen jäljiltä voi auttaa Pukkia entisestään.

– Kahlenberg on erittäin älykäs pelaaja, ja hänen pelisilmänsä avulla hän voi tehdä Teemusta ja itsestään molemmista parempia.

Bröndby on Tanskan Superligassa neljäntenä. Sarjaa pelataan vielä kolme kierrosta, minkä jälkeen edessä on helmikuun lopulle asti ulottuva talvitauko. Mestari on selvillä toukokuun lopussa.

Pekka Mäntylä, Bröndby
Twitter: @pjmant


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.