Tanskassa loistava Teemu Pukki: ”Voisi sanoa, että onneksi ei ole maaotteluita viikonloppuna”

© Kuva: Pekka Mäntylä

Teemu Pukin Bröndbyllä oli sunnuntaina oiva tilaisuus kaventaa eroa sarjakärki FC Kööpenhaminaan, kun FCK joutui vajaalle Kööpenhaminan derbyssä tunnin pelin jälkeen.

Miesylivoiman hyödyntäminen jäi Superligan neljäntenä olevalta Bröndbyltä kuitenkin heikoksi, ja paikallistaisto väännettiin loppuun asti maalittomana.

– Ei käytännössä saatu kunnon paikkoja, joten ei voi täysin tyytyväinen olla, Bröndbyn suomalaishyökkääjä Teemu Pukki totesi SuomiFutis-sivustolle.

Pukki myönsi, että miehen oma esityskään ei tasaisessa derbyssä ollut paras mahdollinen, mutta alkukausi on joka tapauksessa ollut oiva.

– Ihan hyvin on mennyt. Kolme peliä on jäljellä ennen talvitaukoa, ja muutama maali on siihen vielä tavoitteena.

– Sen jälkeen edessä on vähän lomailua. Tekee ihan hyvää, kun kesäloma jäi aika lyhyeksi, ja voimat tuntuvat alkavan vähän ehtyä. Voisi sanoa, että siinä mielessä onneksi ei ole maaotteluita ensi viikonloppuna.

Pukki pääsee nauttimaan Bröndbyssä Pohjois-Euroopan ykkösluokan faneista. Derbyn alkulämmittelyjen aikana eteläpääty kutsui laulamalla suomalaisen suosikkinsa moikkaamaan ja johtamaan chänttejä.

– Ovat nämä huikeita, Tanskan parhaita. Ei nyt ihan tällaista meininkiä (upea tifo ja valtavasti soihtuja) sentään joka pelissä ole, kotkalainen myhäilee.

Suosioon on syynsä, sillä hyökkääjä numero 9 teki viime kaudella 9 maalia, ja tällä kaudella liigamaaleja on kasassa jo 7. Se merkitsee viidettä sijaa koko liigan maalipörssissä.

Tässä vaiheessa haastattelua kaksi keski-ikäistä tanskalaisnaista tulee ihmettelemään suomenkielistä keskustelua. Toinen kysyy, onko menossa haastattelu. Kun vastaus on myöntävä, asettuu kaksikko odottamaan pääsyä yhteiskuvaan Pukin kanssa.

Aika pian onkin kuvan vuoro.

Pekka Mäntylä, Bröndby
Twitter: @pjmant


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.