HIFK:n maalivahdilla Carljohan Erikssonilla ei ole viime aikoina ollut pulaa tekemisestä.

Viime kaudeksi HIFK:hon paikalliskilpailija HJK:sta siirtynyt maalivahtilupaus Carljohan Eriksson, 20, on pysynyt viime viikot todella kiireisenä. Varusmiespalvelusta Santahaminan urheilujoukoissa suorittava molari on käynyt tiuhaan tahtiin HIFK:n harjoituksissa ja harjoitellut kerran viikossa myös henkilökohtaisen fysiikkavalmentajansa Erik Piispan ohjeistamana.

Erikssonin päivät ovat usein hyvinkin pitkiä. Lokakuusta asti hän on herännyt armeijassa päivittäin klo 5:45, suorittanut sen jälkeen normaaliin tapaan pakolliset sotilaskoulutukset ja mennyt useasti vielä sen jälkeen HIFK:n harjoituksiin. Jos harjoituksiin ei ole myönnetty vapaita, hän on tehnyt mahdollisuuksien mukaan kuntosaliharjotteita Santahaminassa. Palautumisaikaa ei ole siis jäänyt liiaksi, sillä harjoitusten jälkeen matka on useasti jatkunut suoraan takaisin kasarmille.

Kiireestä huolimatta Eriksson on pärjännyt omasta mielestään hyvin armeijan harmaissa.

– Herätys oli sellainen shokki siihen alkuun. Nyt kun peruskoulutuskausi loppuu, se vaihtuu puoli tuntia myöhemmäksi, Eriksson kertoo hymyillen SuomiFutis-sivustolle.

Urheilujoukoissa on Erikssonin lisäksi kymmenen muuta jalkapalloilijaa, joista yhdeksän pelasi viime kaudella Veikkausliigassa tai Ykkösessä. Ainoastaan viime kauden Norjan alasarjoissa pelannut Jere Aallikko tulee muualta.

– Siellä viihtyy sosiaalisesti hyvin, kun on hyvä porukka. Välillä se touhu ottaa tietysti pannuun, mutta se on normaalia kaikille. Ei se mikään mahdoton este minulle ole, Eriksson selittää.

Pois armeijasta Eriksson pääsee maaliskuun lopulla, eli lähellä veikkausliigakauden alkamisaikaa. Hän ei koe maanpuolustusvelvotteita niin kovana taakkana, että se haittaisi valmistautumista tulevaan sesonkiin.

– Se on enemmänkin sellainen haaste itselle, henkinen kasvukausi. Treenaaminen ei mene ehkä ihan suunnitelmien mukaan, mutta se on enemmän itsestä kiinni, että jos ei pääse harjoituksiin metsäleirin tai pakollisen sotilaskoulutuksen takia, jaksaako vielä päivän päätteeksi tehdä esimerkiksi salitreenin.

– Kunhan jaksan tehdä hommia tässä talven aikana vaikka intti painaakin päälle, niin minulla on aika hyvät lähtökohdat ensi kauteen. Olen vuotta vanhempi ja valmiimpi, hän alleviivaa.

Viime kaudella Eriksson pelasi HIFK:n paidassa 20 Veikkausliigan ottelua. Hän siirtyi punapaitoihin HJK:sta saadakseen vastuuta, ja sitä tulikin aiempaa aikaisemmin. HJK:n kasvatti sai kaudella 2014 pelata ensimmäiset liigapelinsä Klubin paidassa, silloin otteluita kertyi tilille kuusi.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros