Englannin jalkapalloliitto harkitsee maajoukkueen peräsimeen ulkomaista luotsia, jos Roy Hodgsonin aikakausi päättyy EM-kisoihin 2016.

The Independent -lehti tietää kertoa, että Hodgson saa jatkoa ensi kesän jälkeenkin, jos vain tulokset ovat positiivisia. Vuoden 2018 MM-kisoissa Hodgson olisi jo 70-vuotias. Hodgson on itse linjannut jatkavansa valmennushommissa – oli se sitten Englannin peräsimessä taikka ei.

– En usko, että seuraavan managerin tarvitsee olla englantilainen. Siitä voi olla apua, mutta hänen ei tarvitse olla. Kilpailullisuus menee kansallisuuden yli, FA-pomo Martin Glenn tuumi aviisille.

Ulkomaalainen luotsi ei olisi mikään uusi juttu. Englanti antoi mahdollisuuden Sven-Göran Erikssonille ja Fabio Capellolle, mutta tulosta ei tullut. Englannissa on nyt myös panostettu valtavat määrät omien luotsien kehittämiseen, jotta muualle ei tarvitsisi kuikuilla.

Glennin mukaan uuden valmentajan on oltava joka tapauksessa kiinnostunut myös nuoremmista sukupolvista.

– Periaate on hyvin yksinkertainen. Jos aiomme voittaa MM-kisat vuonna 2022, alle 16-vuotiaat voivat olla tärkeä osa siinä, Glenn muistutti.