Viron pääsarjan Premium liigan yleisömäärät ovat olleet selkeässä nousussa viime vuodet, mutta sarjan yleisökeskiarvo päättyneellä kaudella 2015 jäi edelleen vain 325 katsojaan.

Paras yleisökeskiarvo 633 katsojaa oli FC Floralla ja kakkosena listalla on Nõmme Kalju 485 katsojan keskiarvollaan. Kaljun pitkäaikaiset kannattajat ja faniryhmä Roosad Pantridin johtajat ”RoMario” ja ”Myrgel” pohtivat Soccernet.ee:n haastattelussa tekijöitä edelleen suhteellisten alhaisten yleisömäärien takana.

Yhtenä pääkohtana kaksikko nostaa esille olosuhteet ja niiden tuomat puhtaasti käytännölliset ongelmat esimerkiksi valojen puutteen takia.

– Otteluun ei pääse, jos se alkaa työpäivänä kello kuusi. Työt loppuvat viiden jälkeen, etkä millään ehdi Kadriorgiin [stadionille] ajoissa. Sitten vain ajattelet, että pöh, en lähde ollenkaan. Jopa hardcore-fanit ehtivät paikalle vasta toiselle puoliajalle, Myrgel sanoo.

Kaksikon mukaan seurojen suhtautuminen yleisöön on kuitenkin parantunut selkeästi vuosien varrella, mutta paljon on vielä tehtävissä – sellaistakin, joka hyödyttäisi kaikkia osapuolia.

– Annan yksinkertaisen esimerkin – otetaan yksi isorintainen tyttö, annetaan hänelle kasa hot dogeja ja olutta käsiin ja pannaan hänet kulkemaan ympäri katsomoa. Myynti nousee!

Kaksikolta ei sen sijaan heru ymmärrystä Kaljunkin otteluissa nähtäville cheerleadereille.

– Se on yksi asia joka ei ole faneilta juuri ymmärrystä saanut, nämä tanssitytöt puoliajalla. Mitä? Järjestäkää puoliaikakilpailu mieluummin kuten Tammeka [Tartossa] ja pankaa muutama kaveri hyppimään ympäriinsä säkissä. Tämä ei ole koripalloa.