Manchester United ja Bayern München haluaisivat molemmat napata Southamptonin Sadio Manen riveihinsä.

Mane on pelannut St.Maryn viheriöllä vasta 18 kuukautta, mutta ehtinyt jo ihastuttaa taidoillaan. Hyökkääjä on iskenyt kaikkiaan 17 maalia Ronald Koemanin miehistölle. Unitedin ja Bayernin ohella myös Chelsea on kaavaillut Manea riveihinsä.

ManU-luotsi Louis van Gaal yritti napata senegalilaisen viime kesänä, mutta epäonnistui tässä. Luotsi haluaakin napata laiturin nyt tammikuussa. Van Gaal haluaa vahvistaa hyökkäystään, sillä Wayne Rooneyn aika alkaa olla ohi.

Southampton tosin tuskin pääsee Manea – ellei sitten siirtohinta ole riittävän suuri. Jopa 40 miljoonan punnan tarjous voisi olla tarpeen. Seuran tosin uskotaan olevan valmis kaupantekoon ensi kesänä, jolloin siirtosummakin olisi pienempi.

Manen nykyinen sopimus umpeutuu vuonna 2018. Southampton haluaisi pidentää miehen sopimusta, mutta senegalilainen itse tuskin tähän suostuu.

The Telegraph -lehden mukaan Bayernilla olisi myös kovasti käyttöä Manelle. Pep Guardiola etsii joukkoihinsa uutta nimeä, joka voisi tuoda uhan Arjen Robbenin ja Franck Riberyn lisäksi. Mainittu kaksikko on kärsinyt jonkin verran loukkaantumisista.