Näin Palloliitosta kommentoidaan FIFA- ja UEFA-pomojen toimitsijakieltoja

© Kuva: Getty Images

Kansainvälisen jalkapalloliiton FIFA:n eettinen valiokunta langetti maanantaina 21.12. FIFA:n puheenjohtaja Sepp Blatterille ja UEFA:n puheenjohtajalle Michel Platinille kahdeksan vuoden toimintakiellot jalkapallon parissa.

Päätös vaikuttaa merkittävästi FIFA:n puheenjohtajavaaliin, joka järjestetään 26.2.2016. Blatter on ilmoittanut vetäytymisestä tehtävästä, mutta Platini on puolestaan ollut ehdolla tehtävään. Mikäli nyt tehty päätös pysyy voimassa, UEFA:n viralliseksi ehdokkaaksi noussee pääsihteeri Gianni Infantino.

– On syytä muistaa, että molemmilla on oikeus ja mahdollisuus valittaa päätöksestä ja lopullista tulosta kukaan ei vielä tiedä, Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja tähdentää.

– Tällä hetkellä UEFA:n pääsihteerin Infantinon osakkeet puheenjohtajavaalissa ovat kuitenkin varmasti nousussa.

Alaja ja Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande painottavat, että katseet on nyt suunnattava eteenpäin.

– FIFA:n kongressi on edessä helmikuun lopulla, UEFA kokoontuu sitä edeltävänä päivänä ja meillä Pohjoismailla on yhteinen kokous sitä ennen. Paljon varmasti ehtii tapahtua alkuvuoden aikanakin, mutta katsomme nyt tulevaisuuteen. Lisäksi kysymys ei ole vain FIFA:n puheenjohtajavaalista, vaan myös UEFA:n puheenjohtajuudesta tulevaisuudessa, Alaja ja Casagrande sanovat.

Lähde: Palloliiton kotisivut.


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille