Sami Hyypiän luotsaama FC Zürich hyvästeli ainakin toviksi Sveitsin liigan jumbopaikan, kun syyskierroksen viimeisessä ottelussa lauantaina kaatui FC Sion niukasti 1-0.

Franck Etoundin 24. minuutin maali toi FCZ:lle toisen perättäisen kotivoiton Hyypiän päävalmentajakaudella ja toi hyvän päätöksen syksylle. Tasaisessa sarjassa FCZ:n ero kolmanteen sijaankin on vain 11 pistettä. Nollapeli myös varmasti lämmittää, sillä se oli vasta toinen koko syyskaudella.

FCZ oli lauantain ottelussa selkeästi alakynnessä ensimmäisellä puoliajalla, mutta onnistui maalinteossa ainoasta paikastaan. Toisella puoliajalla peli tasaantui ja zürichiläiset onnistuivat pitämään kiinni niukasta johdostaan loppuun saakka.

Lisää potkua kevääseen FCZ ja Hyypiä voivat hakea vielä Sveitsin cupista, jossa viikon päästä vastassa on puolivälierässä FC Thun. Cupin kierroksen jälkeen Sveitsissä alkaa talvitauko.

Huolimatta kahdesta perättäisestä kotivoitosta Hyypiän päävalmentajakausi FCZ-peräsimessä ei ole ollut helppo. Toki suomalainen tarttui tehtäväänsä kauden jo alettua ja kuvioita päästään ajamaan toden teolla sisään tauon aikana.

Lue myös tuore kommentti aiheesta.