Tapio Heikkilän hankkiminen Helsingin jalkapalloklubista nosti jälleen esille puheet HJK:n ja Heikkilän hankkineen Seinäjoen Jalkapallokerhon välisestä kilpavarustelusta. Samassa yhteydessä SJK tiedotti myös Youness Rahimin sopimuksesta.

Viime kauden päätteeksi Suomen mestaruutta juhlinut SJK haluaa säilyttää asemansa. Pronssille valahtanut HJK puolestaan palauttaa vallan Helsinkiin.

Puheet kilpavarustelusta yltyivät kun molemmat seurat julkaisivat tehneensä sopimukset maajoukkuetason laitapuolustajien kanssa. SJK nappasi Jarkko Hurmeen ja HJK Ville Jalaston.

Heikkilän lisäksi SJK julkaisi tiistaina tehneensä sopimuksen myös entisen HIFK-kärjen ja U21-maajoukkuepelaajan Youness Rahimin kanssa. Kaksikon tulon myötä hallitsevalla Suomen ykkösellä on nyt 22 pelaajasopimusta.

– Heikkilä tietää mitä voittaminen on ja haluaa mennä urallaan eteenpäin. Rahimilla on paljon potentiaalia. Hän pystyy pelaamaan kovalla tasolla jos pystyy ulosmittaamaan lahjakkuutensa, SJK:n päävalmentaja Simo Valakari arvioi SuomiFutis-sivustolle.

Puheet kilpavarustelusta Valakari sivuutti täysin.

– En hirveästi seuraa muita joukkueita, hän väisti.

– Meidän serbit (Zeljko Savic ja Pavle Milosavljevic) eivät jatka, joten tarvitsimme puolustuslinjaan (Cedric) Gogoualle aisaparin.

Sekä Rahimi, että Heikkilä muuttavat Seinäjoelle pääkaupunkiseudulta.

– Ympäristönvaihdos voi tehdä hyvää. Pieni paikkakunta takaa keskittymisen siihen mitä tehdään ja olosuhteet on kunnossa.

Matti Heikkilä