© Kuva: Pekka Mäntylä

HJK hankki pelaajan tähtien jäähdyttelysarjasta

Ghanalainen Richard Gadze, 21, siirtyy Klubiin lokakuun loppuun saakka voimassa olevalla sopimuksella.

Ghanalainen siirtyi kotimaastaan Intian Super Leaguessa pelaavaan Delhi Dynamosin joukkueeseen viime syksynä ja iski joukkueelleen 16 ottelussa neljä maalia.

Legendaarisen Roberto Carlosin luotsaama joukkue pääsi sarjassa neljän parhaan joukkoon, mutta tippui lopulta välierissä Goalle. Gadze oli joukkueensa paras maalintekijä yhdessä Robin Singhin kanssa.

Intiassa Gadze pääsi myös vanhan Klubivahti Antonio ”Toni” Doblasin seurakaveriksi. Gadzen seurakavereina pelasi myös muun muassa ranskalainen Florent Malouda ja norjalainen John Arne Riise. Sarjaan onkin rahdattu suurella rahalla erinäisiä ex-tähtiä kassamagneeteiksi.

Sarja on perustettu vuonna 2013, tavoitteena nostaa jalkapallo maan ykköslajiksi, kun aiemmin laji on ollut lapsenkengissä väkirikkaassa maassa.

– Gadze on lahjakas jalkapalloilija ja tervetullut vahvistus meidän hyökkäyspäähämme. Hän on nopea ja vahva hyökkääjä, jolla on hyvä laukaus molemmilla jaloilla. Richardin kaltaista keskushyökkääjätyyppiä olemme hakeneet, kertoo HJK:n urheilutoimenjohtaja Tuomo Saarnio HJK:n kotisivuilla.

Gadze liittyy HJK:n harjoitusvahvuuteen loppuviikosta.