Kuinka käy Madridin suurseurojen – FIFA määräsi ankaran rangaistuksen

© Kuva: Getty Images

Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA määräsi Real Madridin ja Atletico Madridin pelaajien siirtokieltoon sääntöjen vastaisista alaikäisten pelaajien kaupoista, FIFA tiedotti torstaina.

Siirtopanna ei vaikuta vielä tämän kuun siirtoikkunaan, vaan estää seuroilta uusien pelaajien hankkimisen tulevan kesän sekä vuoden 2017 tammikuun ikkunoissa. Seuraavan kerran joukkueisiin voi näin ollen liittyä uusia pelaajia vasta kesällä 2017.

FIFA tarkensi myöhemmin, että seurat voivat kiellon aikanakin hankkia uusia pelaajia, mutta eivät voi rekisteröidä pelaajia nimiinsä, joten uudet hankinnat eivät voi ottaa osaa virallisiin peleihin siirtokiellon voimassaoloaikana.

Jalkapalloliitto määräsi siirtokiellon lisäksi sakkoja Atletico Madridille yli 800 000 euron edestä ja Real Madridille reilun 300 000 euron edestä.

Rangaistus on seurausta joukkueiden ulkomailta hankkimista alaikäisistä pelaajista, joiden siirto- ja rekisteröintimenettelyt ovat olleet FIFA:n sääntöjen vastaisia. Ulkomaisten alaikäisten pelaajien hankintaan liittyy monia FIFA-määräyksiä, joiden tarkoitus on suojella nuorten pelaajien kehitystä. Sääntöjen vastaiset pelaajakaupat ovat tapahtuneet vuosien 2005 ja 2014 välillä.

Atletico Madrid on jo kertonut valittavansa saamastaan tuomiosta ja paikallisvastustaja Realin uskotaan tekevän samoin.

Valituksen läpimeno tulee olemaan epätodennäköistä. Aiemmin vastaavan rangaistuksen saaneen Barcelonan vetoomus siirtokiellon kumoamiseksi ei onnistunut estämään rangaistusta. Myöskään valittaminen Urheilun kansainväliselle vetoomustuomioistuin CAS:lle ei auttanut kumoamaan siirtopannaa.

Joko nyt HSV? ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️