Suomen Cupin ensimmäinen kierros päättyy derbyyn – ”Vastustaja on keski-iältään meitä varmaan 10 vuotta vanhempi”

© Kuva: Getty Images
Respect Suomen Cupin ensimmäinen kierros saadaan pakettiin torstaina, kun Paimiossa pelataan paikalliskamppailu, kun Paimion Haka ja Peimari United iskevät yhteen.
Ensi kaudella joukkueet pääsevät ottamaan useammin mittaa toisistaan, kun seurat pelaavat samassa Kolmosen lohkossa. Haka piti sarjapaikkansa nousukauden jälkeen ja Peimari United nousi Nelosesta ensi kaudeksi Kolmoseen. Torstainen cup-mittelö on kuitenkin vasta joukkueiden toinen keskinäinen kamppailu ja ensimmäinen pelattiin viime vuonna niin ikään Suomen Cupissa. Tuolloin Haka oli niukasti parempi 2-1-numeroin noin 500 katsojan edessä.
– Paikallispelit luonnollisesti sytyttävät ja varmasti katsojia on taas tulossa. Pelillisesti on hieman aikaista odottaa mitään, sillä tässä on vasta niin vähän aikaa ehditty treenata, Hakan päävalmentaja Juho Kirjonen toteaa.

Peimari Unitedin joukkueenjohtaja Olli Dahlin mukaan joukkue lähtee haastamaan Hakaa nuoruuden innolla.

– Lähdemme otteluun vähän erilaisista lähtöasetelmista. Vastustaja on kokenut ja keski-iältään meitä varmaan 10 vuotta vanhempi, mutta lähdemme nuoruuden innolla haastamaan. Jokaista peliä tietenkin lähdemme voittamaan, Dahl kertoo.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat toisensa helmikuun viimeisenä päivänä kolmannen kierroksen ottelussa. Molemmat ennakoivat yleisöä tulevan tähänkin otteluun, mutta Kirjonen ennakoi hieman pienempää yleisömäärää.

– Nyt pelaamme vähän aiemmin ja varmasti säälläkin on oma vaikutuksensa. Veikkausin, että sellainen 200-300 tulee peliin.

Dahl uskoo Paimion paikallisottelun kiinnostavan.

– Nämä varmasti kiinnostavat yleisöä ja voisin kuvitella, että katsoja tulee tälläkin kertaa. Viime vuonna taisi olla sellaiset 500, joka on aika hyvä määrä tällaiselle ottelulle.

Seuroilla on ottelussa vielä pieni ylimääräinen porkkana, sillä Jomala IK:n jäätyä pois cupista, etenee voittaja suoraan kolmannelle kierrokselle.

– Olisihan se mukava päästä taas eteenpäin. Meillä on tavoitteena päästä kohtaamaan joko Veikkausliigan tai Ykkösen porukka. Se olisi hieno kokemus niille pelaajille, jotka eivät ole korkeammalla sarjatasolla pelanneet päästä pelaamaan niin sanottuja ammattilaisia vastaan. Sehän cupin hienous lopulta on, Kirjonen muistuttaa.

– Se olisi mahdollisuus päästä nopeammin eteenpäin, mutta ei sitä sen kummemmin ajatella, Dahl kuittaa.

Ottelu pelataan torstaina 28.1. kello 19.30 alkaen Soikalla. Ottelun neljän euron pääsylippuun sisältyy kahvi ja pulla. Kummankin seuran junioreilla on peliin ilmainen sisäänpääsy.

Lähde: Palloliiton tiedote