Sivustomme asiantuntija Lauri Hollo kaivaa joka viikko jalkapallosta ajankohtaisia puheenaiheita; jotakin hyvää, jotakin huonoa sekä oudon jutun, mikä ei yksinkertaisesti hänen maalaisjärkeensä mahdu. Mitä mieltä sinä olet?

Outo juttu:

– Kiinan jalkapalloliigassa on tehty uskomattomia siirtoja tänä talvena. Jackson Martinezista maksettiin 42 miljoonaa euroa, Ramiresista 28 miljoonaa, Gervinhosta 18 miljoonaa ja Fredy Guarinista 13 miljoonaa. Pelkästään tänään huhut kertovat, että myös Alex Teixeira, Fernando Torres ja Ezequiel Lavezzi ovat saaneet tarjoukset Kiinan liigasta. Torresin agentin mukaan hänestä tulee maailman parhaiten palkattu pelaaja, jos hän hyväksyy kiinalaisten tarjouksen.

– Ovatko kiinalaiset jalkapalloseurat seonneet? Kiinalaiset ökymiljardöörit ovat alkaneet leikkiä jalkapalloseroilla, koska he näkevät 1,4 miljardissa asukkaassa valtavan potentiaalin tehdä rahaa nimenomaan jalkapallolla. Mutta jos näin olisi, miksi niin ei olisi tapahtunut jo ajat sitten? Lisäksi Kiinan presidentti Xi Jinping on suuri jalkapallon ystävä ja hän on kertonut haluavansa tehdä Kiinasta jalkapallon supervallan. Maan perinteet tuntien en ihmettele, jos jonkinlaista ”omistajaohjaustakin” olisi isällisellä kädellä harjoitettu…

– Huikeita siirtosummia, valtavia pelaajapalkkoja. Mitä jos homma menee puihin? Kannattaako pelaajien ottaa riski lähteä Kiinaan? Esimerkiksi Didier Drogba ja Nicolas Anelka pelasivat Kiinassa vuoden, mutta lähtivät molemmat lätkimään, kun sovittuja palkkoja ei maksettu.

– Kiinalainen jalkapallo, uhka vai mahdollisuus?