Jenkkilupauksen siirtyminen Valioliiga-jätin riveihin mahdollisti HJK-tähden siirtymisen MLS-sarjaan

HJK tiedotti aiemmin keskiviikkona, että puolustaja Gideon Baah, 24, on kaupattu ”merkittävällä siirtokorvauksella” MLS-seura New York Red Bullsiin.

Puolustajan hankinta tuli Red Bullsille ajankohtaiseksi, kun läpimurron sarjassa tehnyt toppari Matti Miagza, 20, kaupattiin vuoden vaihteessa Chelseaan. Miehellä oli sopimusta enää vuosi jäljellä ja nyt Red Bulls sai miehestä mukavan siirtokorvauksen (n. 3,5 miljoonaa puntaa).

– Olimme jo syksyllä tietoisia siitä, että Matt tuskin jäisi seuraan pidempiaikaisesti. Sen vuoksi kävimme paljon keskusteluja ja teimme paljon tutkimusta löytääksemme korvaajan, Red Bullsin urheilujohtaja Ali Curtis kertoi ESPN:lle Baahin hankinnan taustoja.

Red Bulls voitti viime kaudella Itäisen konferenssin, mutta pudotuspeleissä Columbus Crew oli MLS Cupin välierävaiheessa parempi. Miazga debytoi Red Bullsin paidassa syyskuussa 2013 ollessaan 18 vuoden ikäinen.

Hän on esiintynyt kertaalleen USA:n A-maajoukkueessa.