Kommentti: Maalilaulukohuun oli ainekset myös Suomen futismaajoukkueen pelissä 2002

© Kuva: Getty Images

Jokerien ja SKA:n KHL-matsia on jälkipuitu kiekkopiireissä hartaudella musiikkiepisodin takia. DJ-Amanda Harkimo meni soittamaan pietarilaisten maalilaulua vieraiden osuessa ja sai penaltiksi yhden matsin ”pelikiellon”.

Käskyn biisin soittamiseen hän oli saanut mystiseltä stage managerilta, joka selitteli tapahtunutta Iltalehdelle, että ”kyseinen kappale oli jäänyt tänne nuorten MM-kisojen ajalta, kun sitä käytettiin Venäjän maalibiisinä”.

”Toiset uskoo Jumalaan, toiset Joulupukkiin, mutta minä uskon Martti Vainioon”, kerrotaan toimittajasuuruus Jari Porttilan tokaisseen, kun talonmies Alpo Nyrönen keksittiin syylliseksi Vainion doping-käryyn 1984. Eli uskokoon ken tahtoo stage managerin selitykseen.

***

Suomen futismaajoukkueen fanitkin olisivat saattaneet pillastua hivenen vastaavasta tilanteesta syyskuussa 2002.

Tuolloin Suomen kultainen sukupolvi aloitti kovin odotuksin EM-karsinnat kotipelillä Walesia vastaan, mutta tukkaan tuli 0-2. Suomi hallitsi peliä mainiosti, mutta niin vain John Hartson iski puolen tunnin kohdalla 0-1.

Suomessa järjestettiin vuosituhannen vaihteen tienoilla useammatkin jalkapallon poikien arvokisat, joissa kaikkien maalien kunniaksi oli ämyreistä soiteltu iloista maalirenkutusta.

Liekö sitten turnaushuuma jäänyt Wales-ottelun musiikeista vastanneen Palloliiton toimijan mieliin, mutta niin vain kaikui Olympiastadionilla sama rallatus Hartsonin maalin kunniaksi. Tästä riemukkaasti yllättyneet Wales-fanit ottivat tietysti kaiken ilon irti.

Tämän jälkeen ämyrivastaava sai kuulla kunniansa työkavereiltaan, ja kun Ryan Giggs toisen kerran pohjusti syötöllään maalin, nyt Simon Daviesille, kaiuttimet pysyivät vaiti. Sitä, olisiko samaa biisiä luukutettu Suomen maalin kunniaksi, ei valitettavasti koskaan saatu tietää.

Harkimomaista pelikieltoa Stadionin DJ:lle ei tiettävästi tullut. Ehkäpä siksi, että välineitä someraivoon ei ollut vielä keksitty.

Pekka Mäntylä


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.