© Kuva: Getty Images

Lionel Messin eilinen rankkari puhuttaa – muistatko kuinka nämä maailmantähdet epäonnistuivat vastaavassa?

Barcelona-tähtien eilinen rangaistuspotku on herättänyt paljon keskustelua. Jotkut pitävät Lionel Messin ratkaisua nerokkaana, toiset taas vastustajaa nöyryyttävänä.

Todellisuudessa vastaavia maaleja on tehty junnukentillä ympäri maailmaa jo vuosikymmeniä – ja ovathan niitä ammattilaisetkin tehneet. Johan Cruyff ja Jesper Olsen onnistuivat tunnetusti vastaavassa 1980-luvun alkupuolella Ajaxissa.

Aivan kaikilla ei ole mennyt helpolta näyttävä suoritus putkeen. Lokakuussa 2005 Arsenal-tähdet Thierry Henry ja Robert Pires yrittivät samaa ottelussa Manchester Cityä vastaan ”Tykkimiesten” johtaessa peliä 1-0.

Rankkari ei kuitenkaan mennyt suunnitelmien mukaan: Pires hipaisi palloa, joka jäi rangaistuspilkulle Henryn juostessa edestä ohi. Lopulta erotuomari vihelsi Citylle jostain syystä epäsuoran vapaapotkun ja ottelu jatkui. Arsenal voitti ottelun 1-0, joten ranskalaistähdet säästyivät isommalta ruoskimiselta. Henry otti kuitenkin syyt niskoilleen kamppailun jälkeen.

– Otan kaiken syyn itselleni, se oli minun ideani. Se olisi ollut loistava idea onnistuessaan, mutta nyt ei käynyt niin, kommentoi mies BBC:lle.

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!