New Yorkiin siirtynyt Gideon Baah kiittää HJK-kärkeä suosituksista: ”Suuri rooli tässä”

© Kuva: Getty Images

Varhain keskiviikkona Suomen aikaa varmistui HJK:n puolustajan Gideon Baah’n siirtyminen MLS-seura New York Red Bullsiin. Baah kertoi, että seurassa aiemmin pelannut viime kausien HJK-kärki Macoumba Kandji oli osaltaan toiminut suosittelijana.

– Hän kertoi minulle hyviä asioita seurasta. Hänellä on suuri rooli siinä, että olen täällä nyt, joten kiitän häntä siitä, Baah kommentoi Red Bullsin kotisivujen haastattelussa.

Seurassa pelaa tätä nykyä myös Baahin maajoukkuekaveri Lloyd Sam.

– Täällä pelataan hyvää jalkapalloa ja joukkueessa on hyviä pelaajia, kuten Lloyd Sam, joka on myös Ghanasta. Olen puhunut seurasta Lloydin kanssa siitä lähtien, kun tapasimme maajoukkueleirillä. Minulla on hyvä peruskäsitys joukkueesta ja olen iloinen tästä siirrosta.

Kokemus europeleistä tukemassa

Baah astuu seurassa 20-vuotiaan huippulupauksen ja viime kauden läpimurtopelaajan Matt Miazgan saappaisiin. Hän siirtyi tammikuussa Valioliigaan.

– On vaikea sanoa, kuinka suuren vaikutuksen teen joukkueessa. Minulla on paljon opittavaa valmentajilta ja heidän taustajoukoiltaan.

– HJK:n kanssa pääseminen Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen ja pelaaminen Mestarien liigan karsinnoissa olivat hienoja saavutuksia. Uskon sen kokemuksen avulla pystyväni auttamaan Red Bullsia etenemään pitkälle.