Valioliiga-tulokasta verrataan jo suureen mestariin: ”Kuin Patrick Vieira”

Stoken Xherdan Shaqiri on verrannut seuraan tammikuun siirtoikkunassa tullutta Giannelli Imbulaa pelaajauransa jo päättäneeseen maanmieheen Patrick Vieiraan.

Vieira kipparoi Arsenalin huippujoukkuetta 2000-luvun vaihteessa ja voitti myöhemmin urallaan Italiassa pokaaleja. Ranskan maajoukkueen kanssa mies juhli EM- ja MM-kultaa.

23-vuotias Imbula oli Valioliigan kallein ostos tammikuussa, kun mies hankittiin FC Portosta 19 miljoonalla punnalla. Imbula iski Stoken avausmaalin viikonloppuna Bournemouth-voitossa hienolla volleylaukauksellaan. Ottelu oli miehelle vasta toinen Stoken paidassa.

– Hän on kuin Patrick Vieira, pois lukien vasenjalkaisuutensa. Giennelli on harjoituksissakin hiljainen kaveri, mutta pystyy jakelemaan varmoja syöttöjä koko ottelun ajan, mikä on olennaista keskikenttämiehelle. Hänen tekninen tasonsa on uskomaton ja avainsyötöt napsuvat nätisti linjojen väliin, minkä näimme tässäkin ottelussa, Shaqiri kommentoi The Telegraphille.

Ottelu päätti Stoken kolmen ottelun tappioputken Valioliigassa, minkä lisäksi putken aikana joukkueen pelit päättyivät niin Liigacupissa kuin Englannin cupissakin.

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!