Mestaruus taas askeleen lähempänä – ”Emme hermoillut johtoasemassakaan”

Leicester on taas askeleen lähempänä Valioliigan mestaruutta, kun joukkue venytti sarjajohtonsa jälleen viiteen pisteeseen kaatamalla Newcastlen maanantaina 1-0-lukemin.

Vieraillakin oli puolittaisia paikkoja, mutta viimeistely ontui. Leicesterin voittomaalin teki avausjaksolla japanilaispelaaja Shinji Okazaki akrobaattisella saksipotkulla, jonka jälkeen joukkue hallitsi pelin kulkua hyvin.

Tilanteessa oli roppakaupalla onneakin matkalla, kun hän ja maalin syöttänyt Jamie Vardy olivat välillä jo paitsioasemissa, mutta pallo kimposi aina suotuisasti sarjakärjen pelaajille.

– Esitys ei ollut parhaamme, mutta osoitimme loistavaa henkeä. Puolustimme hyvin. Emme olleet hermona toisella jaksolla [puolustaessamme johtoamme, Leicester-luotsi Claudio Ranieri kommentoi BBC:lle.

Leicester on hävinnyt edellisestä 18 kotipelistään vain yhden (12 voittoa, viisi tasapeliä ja yksi tappio). Edellisessä seitsemässä kotipelissä joukkue on pitänyt maalinsa puhtaana kuudesti. Voittojen raapimienn tahmeillakin otteleilla on usein ollut juuri mestarille ominaista.

”Askel askeelta”

Ranieri ei vieläkään puhu mestaruudesta, kun kahdeksan peliä on joukkueella jäljellä.

– Nyt aloitamme keskittymisen seuraavaan peliimme Crystal Palacea vastaan. Olemme niin vahvoja, joten ajattelemme vain peliä kerrallaan. Askel askeleelta, se on filosofiamme.

Newcastlen tuore manageri Rafael Benitez oli saanut joukkueeseen heti ryhtiä, mutta hän harmitteli pieni hermohetkiä omassa päässä, jollaisesta maalikin syntyi.

– En ollut tyytyväinen maaliin, koska pallo jäi liiaksi pomppimaan rankkarialueellemme. Haluan kuitenkin olla positiivinen: reagoimme hyvin ja loimme paikkoja.