Pikkuhuuhkajien keskikenttämiehen rooli kasvamassa – ”Nousu ykkösjoukkueeseen mahdollista”

© Kuva: Juha Tamminen

Pikkuhuuhkajien Armend Kabashin vastuu saksalaisessa seurajoukkueessa Eintracht Braunschweigissa on kasvanut viime aikoina hyvin.

Seuran kakkosjoukkueessa on tullut minuutteja ja Kabashi on tilanteeseen varsin tyytyväinen.

– Nyt menee ihan hyvin koutsien kanssa. Nyt on mies pysynyt kunnossa jo jonkin aikaa. Sitä kautta olen päässyt pelaamaan, Kabashi sanoo SuomiFutis-sivustolle.

Syy lisääntyneeseen peliaikaan on varsin käytännönläheinen.

– Toivottavasti olisin kehittynyt, mutta sekin saattaa vaikuttaa, että olen oppinut puhumaan saksaa. On todella tärkeää, että pystyn puhumaan kentällä ja ohjaamaan muita pelaajia. Kun olen oppinut sen, ei ole ollut mitään estettä sille, että pelaisin.

Joukkue on tällä hetkellä Saksan Regional-liigan pohjoislohkon kuudentena. Matkaa ykkössijaan on 18 pistettä, mikä tuntuu varsin suurelta erolta.

– Totta kai yritämme saada niin paljon pisteitä kuin mahdollista. Ykkössijaan on jonkin verran pisteitä, joten se ei ehkä ole realistinen, Kabashi sanoo.

Eintracht Braunschweigin edustusjoukkue pelaa 2. Bundesliigassa. Kabashin ilmiselvänä tavoitteena on pelata ensi kaudella Saksan toiseksi korkeimmalla tasolla.

– Toivottavasti tämän kauden jälkeen ottaisin askeleen eteenpäin, etten enää pelaisi kakkosjengissä. Siihen pitää painaa hommia.

– Nousu ykköseen on hyvin mahdollista. Päätökset tehdään varmaan lähempänä kauden loppua. Pelejä on vielä 18 jäljellä. Kun pelejä on vähemmän, niin silloin siellä aletaan varmaan katsella, ketkä nousevat ykkösjoukkueeseen.

Matti Heikkilä


PÄIVÄN VIHJE: ARSENAL – VILLARREAL

Isoja panoksia Lontoon illassa – kokeeko Gunners ilon vai pettymyksen kyyneliä?