Pikkuhuuhkajien runkopelaaja hakee läpimurtoa Norjassa – ”Saan saumani ja se pitää sitten käyttää”

© Kuva: Juha Tamminen

Dani Hatakka siirtyi Veikkausliigasta ja KuPSin paidasta tammikuussa Norjan pääsarjaan. Seuraksi valikoitui nousijajoukkue Brann.

Norjan pääsarja käynnistyi 13.3. Brann avasi kauden tasapeleillä Strømsgodsetia ja Oddia vastaan. Dani Hatakka oli penkillä molemmissa peleissä, muttei vielä päässyt tositoimiin.

– Ymmärrän, että valmentaja on aluksi halunnut lähteä tutulla kokoonpanolla. Minun pitää vain painaa hommia kovasti. Saan saumani ja se pitää sitten käyttää, Hatakka toteaa SuomiFutis-sivustolle.

– Olen asettunut aloilleni ja päässyt joukkueeseen hyvin mukaan. Brann on perinteikäs, yli sata vuotias seura ja Bergenin ylpeys, kuten he laulavat. Kaupungissa kaikki kannattavat seuraa. Ensimmäisessä kotipelissä oli 12 000 ihmistä ja se oli vain ok. Pääsiäislomat kuulemma söivät lukemaa. Kaksi lehteä kirjoittavat joukkueesta joka päivä jotain.

Hatakka ehti pelata Veikkausliigaa vuodet 2012-2015 ensin FC Hongassa ja kauden 2015 KuPSia. Sopimus Brannin kanssa on kolmevuotinen.

– Opettelen kovasti norjankieltä. Perusjutut osaan, mutta haluan oppia paljon enemmän. Joukkueessamme on paljon norjalaisia, joten kielitaidosta on varmasti vielä enemmän apua. En voi vaatia, että kaikki puhuvat koko ajan englantia, enkä sitä haluakaan.

Bergen sijaitsee Norjan länsirannikolla ja kaupungissa on vajaat 300 000 asukasta. Brann sijoittui maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla viime vuonna toiseksi ja lunasti näin suoran nousun.

– Suoranaisesta tavoitteesta tälle kaudelle ei ole puhuttu. Seura oli vuoden divarissa ja sitä ennen käytännössä aina pääsarjassa. Lähtökohta on varmasti säilyttää paikka, mutta Brannin tavoitteet ovat kovat. He ovat voittaneet mestaruudenkin aiemmin. Resurssit ja fasiliteetit ovat Norjan parhaimpia, Hatakka tietää.

Suomen alle 21-vuotiaden maajoukkueessa Hatakka on pelannut 24 ottelua ja tehnyt kuusi maalia.

Matti Heikkilä


PÄIVÄN VIHJE: ARSENAL – VILLARREAL

Isoja panoksia Lontoon illassa – kokeeko Gunners ilon vai pettymyksen kyyneliä?