Keskiviikkona pelattiin kaksi viimeistä Mestarien liigan puolivälierien avausottelua, ja tulokset olivat yllättäviä.

Varsinkin Wolfsburgin 2-0-kotivoitto Real Madridista oli ennakko-odotuksien vastainen. PSG lähti suosikkina Manchester City -kotiotteluun, mutta englantilaiset lähtevät toiseen osaan niskan päältä 2-2-tasapelin ja arvokkaiden vierasmaaliensa ansiosta.

Kun katsotaan todennäköisyyksiä välieräpaikan suhteen historian tuloksiin peilaten, on Cityllä peräti 79,4 prosentin mahdollisuus jatkopaikkaan UEFA:n seurajoukkuepelien tilastohistoriaan peilaten.

Wolsfsburgin jatkopaikka on 2-0-voittonsa myötä jopa 82-prosenttisesti varma.

Vierasmaalien suuri arvo

Tiistaina kahdessa puolivälierässä kotijoukkueet voittivat ottelunsa maalilla: Barcelona kaatoi Atletico Madridin 2-1-lukemin ja Bayern kepitti puolestaan Benfican 1-0-lukemin.

Tilastollisesti nähdään se, kuinka paljon vierasmaalit on arvokkaampia. Bayernin sauma jatkopaikkaan on 59,3-prosenttinen ja Barcelonan vain 49,6-prosenttinen.

Näistä odennäköisyyksistä nähdään vierasmaalisäännön arvo. Barcelona ei ole todennäköinen jatkaja edes voitosta huolimatta ja Manchester Cityn kaksi vierasmaalia tekee PSG:n jatkomahdollisuuksille suurta hallaa.

UEFA Champions League

@ChampionsLeague
Teams who draw the first leg 2-2 away from home in UEFA club competition, qualify 79.4% of the time (220/277).

Gracenote Live

@GracenoteLive
Based on historical results, Bayern have 59.3% chance to progress to the semis and Barcelona 49.6% #UCL #bayben #baratl #fcblive

Gracenote Live

@GracenoteLive
Odds of qualifying for the next round based on historical results: 82% for Wolfsburg and 19% for Paris Saint-Germain. #WOBRMA #psgvcity