Evertonin toppari John Stones oli kesän 2015 siirtoikkunan yksi kuumimmista nimistä, josta odotettiin pikaista englantilaisen jalkapallon messiasta.

Pallovarman puolustajan nähtiin edustavan uutta pelaajatyyppiä, joka tulisi auttamaan Englantia merkittävästi tulevaisuudessa.

Viime kausi oli kuitenkin vaikea Stonesille, joka putosi välillä jopa surkeasti puolustaneen Evertonin vaihtopenkille.

Englannin maajoukkueen apuvalmentaja ja entinen Manchester United -puolustaja Gary Neville on asettunut Mirror-lehden haastattelussa puolustamaan 22-vuotiasta lupausta.

– Häntä on kritisoitu rankasti, iso osa siitä on ollut täysin skandaalimaista ja henkilökohtaista – ikään kuin me yrittäisimme tuhota nuorukaisen.

– Häntä on kritisoitu ylipelaamisesta, mutta se on mielestäni roskaa. Vasta kun hän lopettaa pallolla pelaamisen, voin alkaa John Stonesin kritisoimisen.

Nevillen mielestä kritiikki on ollut kohtuutonta ja koko ajan kehittyvää huippulupausta pitää tukea voimakkaammin.

– Sanotaan, että pitäisi keskittyä ennen kaikkea puolustamiseen. Stones kuitenkin osaa sekä puolustaa että pelata jalkapalloa. Tämä kaveri tulee menemään aivan huipulle, ja hänen tuhoamisensa sijaan meidän pitää tukea häntä.

Stones tuskin mahtuu Englannin avauskokoonpanoon kesän EM-kisojen avausottelussa. ”Kolme leijonaa” aloittaa kisansa ensi lauantaina ottelulla Venäjää vastaan.