Huuhkaja-hyökkääjä hakee uutta nostetta uralleen – jo neljäs seura vuoden sisään!

© Kuva: Pekka Mäntylä

Pieneen rooliin Norjan sarjaa johtavassa Rosenborgissa jäänyt Huuhkaja-kärki Riku Riski, 26, lähtee hakemaan uutta nostetta uralleen toisesta norjalaisseurasta Odds BK:sta.

Seura oli viime kaudella sarjan neljäs, ja parhaillaan sarjan kakkosena. Riski teki seuraan kahden ja puolen vuoden sopimuksen.

Suomalaishyökkääjän uran viime ajat ovat olleet melkoista reissaamista. Viime kaudella Rosenborg lainasi miehen loppukaudeksi Ruotsiin IFK Götborgiin, missä peliaikaa tulikin mukavasti. Suomalainen juhli kauden päätyttyä sekä Norjan mestaruutta että Ruotsin hopeamitaleja.

Riski piipahti myös alkuvuodesta Skotlannissa lainalla silloin vielä Mixu Paatelaisen luotsaamassa Dundee Unitedissa, mutta pesti jäi alle kahden kuukauden mittaiseksi ilman suurta roolia.

Norjan sarjan alkukaudesta Riski esiintyi vain kolme kertaa kentällä Rosenborgin liigapeleissä yhteensä reilun 75 minuutin ajan 13. ottelussa. Lisäksi hän on pelannut kahdesti Norjan cupin otteluissa; toisessa pelissä alasarjalaista vastaan tuli tehot 1+4, mutta muuten näihin sarakkeisiin ei ole tullut merkintöjä.