© Kuva: Juha Tamminen

Pääkaupunkiseudun derbyssä vastakkain eurokiirettä ja väsymystä

HJK saa tänään sunnuntaina ensimmäistä kertaa pitkään aikaan kotikentälleen vieraaksi nousijajoukkue PK-35 Vantaan.

Vantaalaisia povattiin jopa kärkikahinoihin, mutta tuskaista on ollut meno, kun kautta on takana puolet (17/33 ottelua). PK on hännänhuippuna, ja viime sunnuntaina IFK Mariehamn -kotiottelun jälkeen  päävalmentaja Shefki Kuqi myönsi, että joukkue on väsynyt fyysisesti ja henkisesti.

– Kaikki pelit ovat meille tällä hetkellä kovia, mutta jostain meidän pitää raapia pisteitä. Paikallisväännöt ovat tietysti vähän erilaisia pelejä. Niissä kivut ja väsymys jäävät taka-alalle, kun pelataan pisteistä. Se tuo aina oman mausteensa, Kuqi totesi PK-35 Vantaan verkkosivuilla.

HJK eteni jatkoon Eurooppa-liigassa, joten se lepuuttanee joitakin pelaajia. Keskuspuolustajat Lum Rexhepi ja Aapo Halme kärsivät sunnuntaina pelikieltoaan, ja laitapuolustaja Taye Taiwo lienee loukkaantuneena sivussa.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tänä vuonna jo kahteen otteeseen. Helmikuinen Liigacupin ottelu päättyi Myyrmäessä 1-1-tasapeliin. Punamustien maalista vastasi Njazi Kuqi ja HJK:n tasoituksen laukoi Atomu Tanaka.

Toukokuun liigaottelussa HJK haki Vantaalta 1-2-vierasvoiton Nnamdi Oduamadin ja Taye Taiwon osumilla. PK-35 Vantaan riveistä tolppien väliin osui Aleksi Ristola.