© Kuva: Getty Images

Draamaa Portossa – AS Romalle tärkeä vierasmaali ja debytantille ulosajo

Mestarien liigan playoff-kierroksella FC Porto isännöi AS Romaa. Kuumasta ottelusta ei draamaa puuttunut. Ottelu päättyi lopulta 1-1-tasapeliin.

Roma hallitsi ottelun alkupuoliskoa selvästi luoden vaarallisia tekopaikkoja. Lopulta Roma sai tehtyä maalin 21. minuutilla, vaikkakin pallon omaan maaliin ohjasi epäonnisesti Porto-puolustaja Felipe Monteiro lyhyenä pelatusta kulmapotkusta.

Romalla oli tilanne hyvin hallussa, kunnes debyyttiään Roman paidassa pelannut Thomas Vermaelen otti toisen keltaisen kortin ja lensi ulos 41. minuutilla. Vermaelen siirtyi täksi kaudeksi lainasopimuksella AS Romaan FC Barcelonasta. Ulosajon jälkeen ote siirtyi Portolle.

Porto oli jo tasoittaa ottelun toisen puoliskon alussa, mutta maali tuomittiin lopulta oikeutetusti paitsioksi. Tasoitus tuli kuitenkin kymmenisen minuuttia myöhemmin.

Pallo osui Roma-puolustaja Emerson Palmierin käteen rangaistusalueen sisällä. Andre Silva asettui pallon taakse ja viimeisteli rankkarin varmasti vasempaan yläkulmaan, kun ottelua oli pelattu 61 minuuttia.

Porto painosti loppuun saakka ja sai muutaman hyvän tekopaikankin, mutta avausottelu päättyi lopulta tasalukemiin. Tulos oli AS Romalle erityisen hyvä, sillä Vermaelenin ulosajosta huolimatta italialaiset saivat tärkeän vierasmaalin mukaansa Portugalista.

Ottelun lopussa tunteet läikkyivät yli ja kentällä nähtiin pieni nokkapokka Tilanteesta jaettiin keltainen kortti Porton Maxi Pereiralle ja Roman kapteenille Daniele De Rossille.

Toinen osaottelu pelataan Roomassa ensi viikon tiistaina 23.8.