Kuvat: Jalkapallokulttuuria vai huliganismia? Päätä itse

Mediassa on noussut jälleen kohu kannattajien toiminnasta kauden toisen Stadin derbyn alla. Stadin derbyssä ovat vastakkain HJK sekä HIFK. Seuraava Stadin derby pelataan keskiviikkona 10. elokuuta.

Poliisin mukaan Stadin derbyt ovat tuottaneet lisätöitä ja vaaratilanteita. Poliisi ja kannattajat ovat molemmat toivoneet käytävän enemmän keskustelua rajoista ja siitä, mitä saa ja mitä ei saa tehdä.

Viime vuonna pelatut derbyt sujuivat ilman suurempia järjestyshäiriöitä, mutta toukokuussa pelattu ensimmäinen tämän kauden Stadin derby ei sujunut ongelmitta.

Puheenaiheeksi nousivat myös soihdut, joita on nähty derbyissä. Palotarkastaja Roni Räsäsen mukaan soihdut ovat suuri turvallisuusriski jalkapallokatsomoissa.

Yhteenotoista huolimatta Stadin derbyjen tunnelmaa on kehuttu, ja reilussa vuodessa HJK:n ja HIFK:n välisestä ottelusta on tullut suomalaisen seurajalkapallon hienoin yksittäinen tapahtuma.

Jokainen saa muodostaa mielipiteensä, mutta ainakin nämä kuvat Stadin derbyistä huokuvat upeaa futiskulttuuria, jota toivoisi Suomessa nähtävän lisää.

Kolikolla, kun on aina kaksi puolta.

Katso kuvia Stadin derbyistä painamalla kuvan oikeasta reunasta seuraavaan kuvaan.